U dýňování ogrilují kýtu

Barchovice – Barchovické dýňování je připravené na sobotu. Ve 13 hodin začne dlabání a vyřezávání dýní před obecním úřadem s grilováním kýty. S sebou si přineste nůž, lžíci a rukavice. Občerstvení je zajištěné. Od 19 hodin je v plánu posezení s živou hudbou.

Na cestu mají mít lampiony

Toušice/Mlékovice – Průvod halloweenských strašidel, duchů a lesních skřítků vyrazí v pátek v 17.30 hodin od trati mezi obcemi Toušice a Mlékovice směrem do Mlékovic k hasičské zbrojnici. Účastníci průvodu by si s sebou na cestu kromě strašidelných převleků měli vzít lampiony, aby byl průvod vidět.

Dobrou náladu rozdával ve velkém sále kolínského městského společenského domu zpěvák a skladatel Marcel Zmožek.
OBRAZEM: Marcel Zmožek své fanynky roztleskal hned od první písničky



Poputují za strašidly

Nebovidy – Lampionový průvod a putování za strašidly čeká již dnes večer děti v Nebovidech. Sraz nebojácných a odvážných účastníků je v 18.30 před obecním úřadem. Průvod půjde k památníku padlých a poté podle osvícených dýní na fotbalové hřiště. Přichystané jsou dýňové dobroty i opékání buřtů.

Běh parkem připomene výročí vzniku republiky

Pečky – Podzimní běh parkem ke dni vzniku samostatného československého státu se v sobotu koná již po pětadvacáté. Prezentace závodníků a šatny budou ve sportovní hale v parku Svobody. Start desetikilometrového závodu je v 10 hodin. Startovné je dobrovolné.

Na posvícenské zábavě zahraje Bíza band

Vyžlovka – Tradiční posvícenskou zábavu chystají sportovci na Vyžlovce. Konat se bude v hotelu Praha na vyžlovské návsi v den státního svátku, tedy v sobotu od 20 hodin. K tanci i poslechu zahraje oblíbená kapela Bíza band. Připravená je bohatá tombola.

Osmý koncert letošního již třiapadesátého cyklu kolínského Kruhu přátel hudby pod názvem Dva klavíristé představil dvojici mladých nadějných muzikantů.
Přátelům vážné hudby se představili dva mladí nadějní klavíristé