Sběratelé se setkají v MSD
Kolín – Sběratelé všech oborů se již dvanáct let pravidelně každý měsíc setkávají v salóncích Městského společenského domu. Dnes se po prázdninové pauze opět setkají. Setkání začíná už v 7 hodin.

Vinobraní myslí také na nejmenší návštěvníky
Pečky – Pečecký Kremlův park ožije vinobraním. Setkání u vín z Moravy, Čech i Rumunska začne v sobotu v 15 hodin. Příchozí mohou ochutnat také burčáky. Příjemnou atmosféru doplní Cimbálová muzika Žandár a kapela J.B. Band. Chybět nebude občerstvení a naplánovaný je také příjezd krále. Pro děti jsou připravené dětské dílničky a malování na obličej.

Rekonstrukce teras za Městským společenským domem v Kolíně
Terasy nad řekou se po letech otevírají, otevření zpestří hudební vystoupení



Dožínkový festival láká i na závody šestkových raftů
Velký Osek – Dožínkový festival, v rámci kterého vystoupí kapely Kriminal Roman, Los U3nos, Double Guitar Band, Prasákův gauč, Gamba Blues Band, lazzareth, Oliverova dálka a Krásné nové stroje, začne v sobotu 9. září ve 12 hodin v motelu U Jezera. Kromě hudebního programu jsou připravené raftové závody pro šestičlenné posádky, výstava fotografií Jaroslava Dvořáka nazvaná Po cestě a nechybí ani program pro děti. Na ty čeká výtvarná dílna, malování na obličej nebo Piškotovo divadélko. Děti si také budou moci nechat vytvořit bláznivé účesy.

Přijďte se podívat na verše malované štětcem
Kolín – Regionální muzeum v Kolíně zve na komponovaný pořad nazvaný Verše malované štětcem. Ten se koná ve čtvrtek 14. září od 16 hodin v Červinkovském domě. V rámci akce dojde ke křtu publikace Verše malované štětcem. Polabští malíři ilustrují polabské básníky, dojde také na přednes poezie z úst Martiny Dobiášové a Tomáše Peška. Chybět nebude hudební doprovod.

Sen noci kouřimské láká na historii města
Kouřim – Sen noci kouřimské,který je poctou časům minulým i přítomným, začne v sobotu ve 14 hodin touláním ulicemi v historické části města s oblastní geoložkou Veronikou Štědrou. Návštěvníci se dozvědí něco z historie města v rámci Dnů evropského dědictví. Od 16 hodin budou kouřimští slavit a snít spolu s dětmi. V parku Na Hradbách ve stejnou dobu začne hudební program, který potrvá do 23 hodin. V 19 hodin se na náměstí uskuteční slavnostní zahájení za zvuku zvonů Štěpána a Marie, nebude chybět tradiční trh řemesel a připravená je také městská veselice, ve 22 hodin je připravený ohňostroj u zvonice.

Labutě v Chotouchově
Lov na rybníce s labutí rodinou vyvolal řadu emocí