Uvidí špionážní film podle románové předlohy
Kolín – Film podle špionážního románu American Assassin od Vince Flynna nazvaný Americký zabiják budou v kolínském kině promítat dnes večer. Americký akční thriller v hlavní roli s Mitchem, který přišel o oba rodiče při autonehodě a o pár let později o přítelkyni při teroristickém útoku začne v 19.30 hodin. K vidění bude ve stejnou dobu také v úterý a ve středu.

Oktober fest mají v září
Kolín – Oktober fest v září se koná v resturaci U tří pírek na kolínském Karlově náměstí ve středu od 19 hodin. Zahraje pražská swing-punková kapela Šoulet.

Nárožný přijede do Brodu
Český Brod – Českobrodský Sokol zve v rámci cyklu Kulturní večery v sokolovně na pořad s Petrem Nárožným. Ten je naplánovaný na středu a začne v 19:30 hodin. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji.

Mladí atleti Kolína získali v Brně sedm medailí.
Olivová byla na EKAGu zlatá, Kolíňáci získali sedm medailí



V divadle se splaší nůžky, vrah bude usvědčený
Kolín – Představení Splašené nůžky přiveze do Kolína Horácké divadlo Jihlava. Populární interaktivní detektivní komedie odehrávající se v kadeřnictví, kde se vše točí kolem vraždy pianistky, začne v kolínském divadle ve čtvrtek v 19 hodin.

Do Kolína zavítá Ivo Šmoldas
Kolín – Redaktor, básník, filozof a hlavně moderátor známý svým humorem Ivo Šmoldas vystoupí v kolínském Městském společenském domě ve čtvrtek od 20 hodin. Svými písničkami ho doprovodí Pepa Štross.

Kurz první pomoci je určený dětem, poté dospělým
Kostelec n. Č. l. – Kurz první pomoci pro děti i dospělé se koná ve volnočasovém centru Všeználek v sobotu. Od 10 do 12 hodin je kurz určený pro děti. Děti se naučí hravou formou, jak postupovat při poskytnutí první pomoci. Kurz je vhodný pro děti od osmi let. Od 13 do 17 hodin pak bude kurz určený dospělým. Zájemci se seznámí se zásadami první pomoci a s postupy jak různá úskalí s ní spojená řešit. Kapacita kurzů je dvanáct míst a kurz je zpoplatněný. Přihlásit se je třeba dopředu.

O princezně a Luciášovi zahrají herci z Prahy
Pečky – Kulturní středisko Pečky v sobotu představí pohádku O princezně, Luciášovi a makových buchtách. Pohádka začne v 10 hodin a potrvá 50 minut. Veselou pohádku o princezně a čertovi zahraje pražské divadlo.

Čtvrtý ročník festivalu jídla Česká bašta
Jitrnice a klobásy provoní kolínské náměstí