Vernisáž ozvláštní koncert
Kolín – Vernisáž výstavy Jazzová sekce se uskuteční v Městském společenském domě dnes od 18 hodin. Zahraje Ivan Haniš a po zahájení výstavy bude následovat regulérní koncert The Primitives Group.

Poznejte kolínské opevnění
Kolín – Procházka po dochovaných částech kolínského opevnění a hradeb je naplánovaná na dnešní den. Sraz účastníků je před Městským informačním centrem v ulici Na Hradbách v 16 hodin.

Přijďte se podívat na zámek
Kolín – Do areálu kolínského zámku se mohou zájemci podívat v rámci Dnů evropského dědictví. Prohlídka s výkladem je naplánovaná na středu 13. září od 16 hodin.

Film Černý Petr se vrací do kolínského kina
Kolín – Československý film z roku 1963, který natočil světoznámý režisér Miloš Forman se v Kolíně dočká obnovené premiéry. Kromě Kolína se film bude promítat na letošním 74. mezinárodním benátském festivalu nejlepších digitálně restaurovaných snímků. V Kolíně film lidé uvidí ve čtvrtek 14. září. Mimořádná událost začne v 16 hodin ve foyer kina výstavou fotografií, dobových informací z natáčení za účasti pamětníků a zahraje také Městská hudba Františka Kmocha. Po slavnostním zahájení, kterého se zúčastní zástupci NFA bude následovat projekce digitálně restaurovaného filmu Černý Petr.

Ilustrační foto.
Karlovo náměstí bude plné sportu



Dámy vystaví obrazy
Kostelec n. Č. l. – Gabriela Fridrichová a Silvie Novotná zvou na výstavu obrazů, která začne v Muzeu hrnčířství na náměstí Smiřických v pátek 15. září. V rámci Setkání je naplánované také Setkání s hudbou. To je však naplánované až na 30. září od 15 hodin, kdy hudebním hostem bude Radek Čihák.

Kouřim fotili malí i velcí
Kouřim – Soutěžní výstava pro děti i dospělé Kouřim ve fotografii je naplánovaná na sobotu. Fotografie budou vystavené v sále radnice od 14 do 17 hodin. Jde již o 18. ročník této soutěže.

Běžecký závod se do Radimi vrací letos již po třetí
Radim – Běžecké tratě pro dospělé i děti již po třetí přichystají v Radimi. Zatímco nejmenší děti poběží 100 metrový úsek, větší budou bojovat na jednom kilometru. Přihlásit se lze také do zámeckého běhu dlouhého 1600 metrů. Dospělí běžci pak změří síly v závodu na pět a deset kilometrů. Start a cíl všech běhů je stejně jako v minulých letech na fotbalovém hřišti. Mládežnické kategorie vyběhnou v 8.30, dospělí pak odstartují v 11.11 hodin. Po doběhnutí posledního závodníka čeká sportovce vyhlášení.

Londýnský zpěvák zahraje v ateliéru ve Štolmíři
Štolmíř – Máte rádi zastřenou melancholii kanadského barda Leonarda Cohena? Přijďte na koncert potemnělého londýnského zpěváka Jamese P. Honeyho, který zahraje v pátek v ateliéru ve Štolmíři. Začátek koncertu je naplánovaný na 18.30 hodin.

Helena Vondráčková v Kolíně nevystoupí
Kolín – Helena Vondráčková měla v Městském společenském domě vystoupit v neděli 17. září společně s kapelou Charlie Band. Koncert je však zrušený. Lidé, kteří zakoupili vstupenky v předprodeji o své peníze nepřijdou, dostanou je zpět.

Vystoupí Monkey Business
Kolín – Kapela Monkey Business vystoupí na kolínském Karlově náměstí v rámci Kolínského kulturního léta v neděli. Nálada rozpumpuje předkapela Sek Jsi Bombónky z Lyseé nad Labem, která odstartuje svůj set v 18 hodin. Poté už vystoupí hlavní hvězda večera. Matěj Ruppert, který se zotavuje z klíšťové encefalitidy nebude chybět.

Sedmiboj prověří dvojice
Velký Osek – Sportovní sedmiboj dvojic se koná ve Sport baru Jáma v sobotu od 9 hodin. Smíšené dvojice se utkají například v nohejbale, hodu na koš, petanque nebo stolním tenise.

Rodáci se setkají ve škole
Liblice – Historicky první setkání rodáků pořádá Spolek přátel obce Liblice v sobotu od 13 hodin. Setkání se koná v prostorách Střední odborné školy v Liblicích. Připravená je výstava historických pohlednic, fotografií a dokumentů. Připravené je také sousedské posezení s občerstvením.

Lov kachen na rybníce v Chotouchově v plánovaném termínu nezačal
Proč diskutovaný lov kachen začal se zpožděním?