Už od tohoto týdne nabízejí vybrané restaurace speciální festivalové menu a budou tak činit až do konce festivalu.

„Divákům chceme program co nejvíce zpestřit, a to i atrakcemi, které se hudby přímo netýkají. Kromě dobrého jídla to budou například kolínská staročeská řemesla a trhy nebo bleší trh v Komenského parku,“ říká Petr Steklý z občanského sdružení Prostor, které festival spolupořádá.

Do projektu se podle PR managera letošního Kmochova Kolína Miroslava Vlasáka zapojilo pět restaurací, které budou v průběhu května a v době konání Kmochova Kolína vařit festivalové pokrmy.

„Festival tak oživí některé dávno zapomenuté recepty, které byly za časů Františka Kmocha na denním stole tehdejších lidí,“ dodal Miroslav Vlasák.
Návštěvníci ochutnají speciality jako Františkovy zablafuňky, Házedlo přes bidlo, Hudebníkův hubník, Kapelníkovy lívance a mnoho dalších. Nesbíhají se vám už teď sliny?