Kouřim

V kouřimském Muzeu lidových staveb v sobotu pokračuje další část programu Řemeslného pohádkového léta. Pradlena své řemeslo představí od 10 do 18 hodin. Kromě toho si návštěvníci mohou prohlédnout také tematickou instalaci Od Markéty k Matičkám. Výstava ve velké světnici rychty z Bradlecké Lhoty a ve statku z Týřovic připomene lidové obyčeje, které se vztahovaly k období vrcholícího léta. Dále v sobotu na návštěvníky čeká komentovaná prohlídka unikátní stodoly z Durdic. Ta se koná v 10.30 a 14.30 hodin. Prohlídku, která se koná v rámci programů Dnů lidové architektury Středočeského kraje, bude provázet výklad kurátora sbírky lidové architektury Ernesta Fábika. 

Čáslav

Městské muzeum a knihovna Čáslav pořádá výstavu čáslavského rodáka Víta Šneberga. Vernisáž jeho amatérské tvorby se uskuteční v pondělí 17. července od 17 hodin. Zajímavá výstava bude k dispozici návštěvníkům v Městském muzeu v Čáslavi až do konce září. 

Pečky

Podlipanský motoráček jezdí v mikroregionu Podlipansko mezi Pečkami, Kouřimí, Zásmuky a Bečváry každou sobotu a neděli od 3. června do 24. září 2017. Motoráček cestující sveze také na trati Bečváry – Zásmuky – Bošice, kde byla doprava zastavená v roce 2006.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Koupat se lze bez obav, policisty s radarem potkáte na obchvatu

Radim

Zámek Radim je otevřený vždy v sobotu, neděli a ve sváteční dny od 10 do 16 hodin. Individuální prohlídku pro větší skupinu však lze domluvit také na jiné dny. Na sobotu 22. července je navíc nachystaná noční prohlídka. 

Kolín

Kolínská Práchovna podruhé během tohoto měsíce otevře dveře veřejnosti. Zájemci mohou na prohlídku přijít v pátek 21. července. Otevřeno bude odpoledne, a to od 14.30 do 16.30 hodin.

Zruč n. S. 

Rocková hudební skupina Divokej Bill, která je doma v Úvalech, zavítá na svém turné do Zruče nad Sázavou. Koncert se uskuteční již tuto sobotu 15. července od 20 hodin ve zručském dvoře. Speciálním hostem večera bude populární hudební skupina s názvem „Poletíme?“

Kolín

Kolínská řepařská drážka nabízí v sobotu 15. července a v neděli 16. července parní provoz. Vyjíždí se vždy v 9:45, 11:00, 12:15, 13:30, 14:45 a 16:00. K dispozici v nádražním areálu je parkoviště, bufet a dětské hřiště s trampolínou. 

Okolí skládky chemikálií u Zásmuk po dešti.
Sanace Vlčího dolu: radnice předělává zadání

Český Brod

Městská knihovna zve všechny děti, které se budou nudit doma na prázdninová čtení. Ta se konají vždy ve středu od 14 hodin. Nejbližší čtení je naplánované na 19. července. Další se pak konají 26. července, 2. srpna, 9. srpna, 16. srpna a 23. srpna. 

Kostelec n. Č. l. 

Kavárna Modré dveře přichystala na 15. července prázdninový koncert. Ten začne na zahradě kavárny v 18.30 hodin. K posezení k tanci zahraje František Kesl, Ondřej Fixner, Projekt Dawn a představí se také Natálie Nehasilová. 

Kutná Hora

Veselohra na motivy divadelní hry Jaroslava Vrchlického Noc na Karlštejně bude uvedena na nádvoří Vlašského dvora v Kutné Hoře v sobotu 15. července v 18 hodin. V představení si zahrají místní nadšenci Tomáš Morawski, Bára Kocourková, Zuzana Trnková či Olga Dekojová. 

Poděbrady

V pátek 14. července odstartuje u poděbradského jezera hudební festival Barvy léta, na kterém vystoupí mimo jiné Tři Sestry, Horkýže Slíže, Vypsaná fixa, SPS, E!E, Doctor P. P. nebo krkonošská punková partička VHS. Pořadatelé myslí i na děti. K dispozici bude dětský koutek i houpačky.

Otto Placht se oženil s indiánkou, s níž má tři děti, žije a tvoří v peruánské džungli.
Na výstavě Čecha žijícího v Peru zněly skladby tuzemského Peruánce

Kolín

Letní kino v parku u Ztracené uličky promítá vždy od čtvrtka do soboty. Nejbližší film, který je možná vidět je určený pro děti. Připravené je Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana. Promítání začne v 21.30 hodin. 

Týnec n. L. 

Tradiční festival Týnecký mazec odstartuje v sobotu 15. července. Jedenáctý ročník oblíbeného metalového festivalu se odehraje, stejně jako každoročně, na letním parketě na ostrově. Možnost kempování je přímo v areálu. Hudební akce začne v 16.30 vystoupením kapely Prokion. Poté se představí Thgrough the Disater, Ortomen, Sectesy, Anime Torment, Hypnos, Elysium a na závěr zahraje kapela Debustrol. Areál, kde se festival koná, se nachází v klidné části města nedaleko řeky Labe. Při příjezdu lze využít parkoviště, které je asi 100 metrů od samotného areálu. Stanování je možné přímo v areálu. Vstupenky budou i na místě.

Kolín

Staré Lázně Kolín zvou na letní melounovou party, která se koná v pátek 14. července. Hraje DJ Toi. Tématické letní párty pak budou pokračovat v sobotu, kdy vypukne Tropická párty. Chybět nebudou palmy, bambusy, zeleň ani papoušci. Přichystané jsou také soutěže. 

Ilustrační foto.
Burkiny? Budí emoce také na Kolínsku!