Oldřich Kaiser pobaví MSD
Kolín – Dvojice Dáša Vokatá a Oldřich Kaiser loni nadchla vyprodaný klub Scapino. Letos dorazí do Městského společenského domu. Na představení písničkářsky Dáši s komikem a muzikantem Oldou se můžete těšit ve čtvrtek ve 20 hodin.

Na čtenáře čeká také hraní
Český Brod – Vodníčkova dobrodružství čekají na malé čtenáře v městské knihovně ve čtvrtek od 9.15 do 10 hodin. Pohádkové čtení a hraní je určené pro děti z mateřinek z Tismic a Tuchorazi.

Seniory čeká beseda
Úvaly – V sále Domu s pečovatelskou službou na náměstí Svobody se koná akce určená pro seniory. Součástí připraveného programu bude beseda s názvem Nebezpečí za dveřmi – rizika pro seniory. Chybět nebude ani pohoštění. Akce začne ve 14 hodin.

Třída 1. A  7. základní školy Kolín s třídní učitelkou Evou Cilovou
NAŠI PRVŇÁCI: Představujeme další školáky z 7. základní školy Kolín



Jiří Kolbaba ukáže fotografie z celé planety
Český Brod – Diashow a vyprávění s cestovatelem a fotografem Jiřím Kolbabou si mohou zájemci užít v českobrodském Kulturním domě Svět. V nestandardním pořadu cestovatel představí množství snímků přírody, lidských tváří, zvířat a situací ze všech šesti kontinentů planety. Exotický výlet objasní specifika některých oblastí i mechanizmy globálního cestování a zásady kompoziční tvorby a přiblíží subjektivní pocity autora při snímání fotografií . Zájemci mohou přijít v pátek od 19 hodin.

Po rybách je čeká bůček
Radim – Tradiční chytání ryb na koupališti je letos spojené s bůčkobraním. Pstruhy mohou zájemci chytat od 14 hodin. Bůčkobraní začneo dvě hodiny později. Lidé si tak mohou pochutnat nejen na grilované rybě, ale také například na bůčkové pomazánce či jiných dobrotách. Čekají na ně také výrobky z Podlipanska a pro děti jsou od 17 hodin připravené soutěže. Zahraje kapela Kolíňanka.

Do Kolína míří Esa z pralesa
Kolín – Maurice sice vypadá jako obyčejný tučňák, ale uvnitř jeho hrudi bije statečné srdce tygra. Však byl také vychován hrdou tygřicí. Animovaný film Esa z pralesa plný zvířátek představí kolínské kino poprvé ve čtvrtek od 17 hodin. Na představení lze zajít ve stejnou dobu každý den až do neděle. V sobotu se navíc promítá ještě ve 14.30 hodin.

Představení jsou vyprodaná
Kolín – Představení Moje hra v hlavní roli s Jiřím Bartoškou uvede kolínské divadlo v pátek od 19 hodin. Představení, na které se doprodávaly zbylé lístky je v tuto chvíli již zcela vyprodané. Stejně jako nedělní pohádkové představení Princ Bajaja.

Arboretum otevře své dveře
Kostelec n. Č. l. – Černokostelecké arboretum otevře své dveře veřejnosti. Otevřeno bude v sobotu a v neděli vždy od 9 do 17 hodin. Každou celou hodinu je připravená prohlídka s průvodcem od chaty Pravdomila Svobody. Kromě hlavního vchodu dostupného přes statek Hošť bude otevřena i spodní brána u rybníka. Téměř až k němu vede žlutá turistická značka z černokosteleckého náměstí.

Ilustrační foto
Kam o víkendu? Přečtěte si náš přehled