Užijte si muzejní noc

Český Brod – Muzejní noc v Podlipanském muzeu v Českém Brodě zahájí v sobotu v 18 hodin Městská garda. O hodinu později se koná přednáška nazvaná Zlatý věk Českého Brodu. Ujme se jí Vladimír J. Mrvík. Ve 20 hodin začne koncert dobové hudby. Od 21 hodin čeká na příchozí výklad stolování s ochutnávkou dobových pokrmů. Připravené jsou i aktivity pro děti a vystavený bude originál erbovní listiny města a středověké pečetidlo.

Slavnosti se přesunou do Kostelce nad Černými lesy

Kostelec n. Č. l. – Podlipanské hudební slavnosti zamíří o víkendu do Kostelce nad Černými lesy. Černokostelecké čeká koncert Komorního smyčcového orchestru Vox Bohemica. Koncert se koná v neděli od 18 hodin.

Novým prezidentem hokejového klubu SC Kolín je Luboš From (vprav).
Kolínští hokejisté hlásí změny ve vedení i dozorčí radě

Chystají setkání generací

Třebovle – Setkání generací, které se koná pravidelně na zahradě mateřské školy, chystají opět v Třebovli. Jde o setkání všech generací od nejmenších ratolestí přes školáky až po nejstarší generaci. Zájemci se sejdou ve středu 14. června v 15 hodin. O půl hodiny později se předvedou děti z mateřské školy. V 16 hodin vystoupí divadlo Kůzle a od 16.20 hodin bude čas na lidové písně. Drobné občerstvení je zajištěné.

Pomodlí se za Jana Lebedu

Jevany – Mše a pouť z Aldašína je připravená na neděli 11. června. Mše svatá na Aldašíně za biskupa Jana Lebedu, který je tam pohřbený, začne ve 14 hodin. Příchozí si připomenou 80. výročí jeho kněžského svěcení, při mši se pomodlí za kněze a budou prosit o nová kněžský povolání. Zájemce odveze auto ve 13.30 od fary v Kostelci nad Černými lesy. Nazpátek mohou jít lidé pěšky nebo může opět jet autem.

Noc kostelů zažijí také ve Stříbrné Skalici

Stříbrná Skalice – Do noci kostelů se v pátek zapojí také ve Stříbrné Skalici a okolí. V kostele sv. Jakuba Většího v Rovné bude otevřeno od 18 do 23 hodin. Kromě prohlídky a povídání o historii kostela se během večer uskuteční dva koncerty. Od 19 hodin koncert Martiny Kuchařové a od 20 hodin koncert Lenky Chalupové. Otevřený bude také kostel sv. Jana Nepomuckého ve Stříbrné Skalici. Od 18.45 hodin bude kostel otevřený, v 19 hodin začne komentovaná prohlídka, poté autorské čtení nebo varhanní koncert. Lidé se mohou těšit také na výstavu fotografií Barbory Novákové a skalického betléma.

Dny děti pokračují

Němčice – Ačkoli dětský den připadá v kalendáři na první červnový den, v Němčicích budou děti slavit až o tomto víkendu. Odpoledne plné zábavy a her je připravené na 10. června. Akce začne ve 13.30 hodin na místní hřišti.

Liblice – Dětský den trochu opožděně oslaví také v Liblicích. Konat se bude v neděli 11. června od 9.30 hodin na fotbalovém hřišti. Přichystaná bude spousta disciplín, fotbalová školička i dětská diskotéka.

Kolínská radnice.
Radnice: Na halu těchto rozměrů budeme mít