Krymlov – Na výborný jazzový koncert do Krymlova zve v sobotu 9. prosince spolek Krymlováci. V místním kulturáku vystoupí Laco Deczi. Lístky na místě, rezervace možná.

Kolín – Přijďte opět v neděli 10. prosince na Karlovo náměstí. Místostarosta Michael Kašpar zapálí spolu s farním vikářem Marianem Brudnym v 17 hodin druhou svíčku na adventním věnci. Setkání doprovodí vystoupení houslové třídy Jiřího Dojčiaka s doprovodem kytaristy Jiřího Nováka a kontrabasisty Jana Čecha a pěvecký sbor Základní školy Lipanská pod vedením Lenky Dvorníkové a Aleny Sedlákové.

Kostelec n. Č. l. – Černokostelecký Kosáček a 2. základní škola Bezručova Říčany připravily Předvánoční koncert Junior Stars Bandu v duchu filmových melodií, který se uskuteční 10. prosince od 16 hodin v Rytířském sále černokosteleckého zámku.

Nebovidy – Unikátní památkách v Nebovidech se o víkendu otevře návštěvníkům. Uspořádají zde totiž oblíbenou akci Vánoce na tvrzi. Ta začne v sobotu v 11 hodin dopoledne a potrvá až do 18 hodin. Program bude naplněný divadelními a hudebními vystoupeními, nebude chybět vánoční jarmark, ukázka tradičních zvyků a připraveno bude i dobré jídlo a pití. Návštěvníci na tvrzi budou moci nakoupit ručně vyráběné dárky od více než padesáti jarmarečníků. Po celém areálu rovněž naleznou více jak desítku vánočních stromečků ozdobených dle různých způsobů. Zájemci budou také moci vyrazit na dva návštěvnické okruhy. Akce nabídne i jednu novinku. Pomocí soustavy zrcadel bude možné vůbec poprvé nahlédnout i do dalších podzemních chodeb a sklepení. Dále budou připraveny řemeslné dílničky propojené rodinnou stezkou. Otevře se i svíčkárna a apatyka. V kovárně kováři odlijí s návštěvníky olovo a na špýchaře se bude věštit budoucnost. 

Slavnostní večer v kolínském Kině 99 zakončil letošní ročník grantového programu TPCA pro Kolínsko
Otevírá se nový ročník grantového programu TPCA

Plaňany - V neděli 10. prosince od 16 hodin se u sochy sv. Jana Nepomuckého uskuteční druhé zpíváníu stromečku. Přítomní si budou moci zazpívat koledy a vánoční písně spolu s dětmi z místní mateřské školy a také se zahřát teplým nápojem.

Kolín - Pohádkové Vánoce s Městskou hudbou Františka Kmocha a pěveckými sbory ZŠ Lipanská a Boni Bambini ZUŠ Kolín začínají 9. prosince v 19 hodin v divadle. Tamtéž se 10. prosince od 17 hodin můžete těšit na pohádku České Vánoce Josefa Lady.

Český Brod - Děti z mateřských a základních škol si budou moci zkrátit čekání na dárky na vánočních koncertech Michaely Novozámské a Hudebního divadla dětem z Hradce Králové. Představení Hvězdička betlémskáje plné vánočních písní a koled. Ale také porozumění, barev, melodiky a lásky jako Vánoce samotné. Autorka na začátku na jevišti otevře velkou knihu – Bibli, ze které pak k dětem pomyslně vstoupí celý vánoční příběh. Koncert Michaely Novozámské dětem8. prosince v 8.30 a v 10 hodin v kulturním domě Svět připomene, že Vánoce už opravdu ťukají na dveře.

Kolín - Vánoční trh se otevře na Karlově náměstí 15. prosince v 10 hodin.Nebudou chybět stánky ani kulturní program. V 10 hodin začne vystoupení dětí a rodičů ZŠ Mnichovická pod vedením Michaely Holé, od 10.30 hodin ZŠ, MŠ a Praktická škola Kolín, v 11 hodin ZŠ Masarykova pod vedením Ivety Hrejsemnou a Pavlíny Kopáček-Hölzlové. V 11.30 přijde na řadu Vánoční naladění žáků ZŠ Bezručova, ve 14 hodin Duo Jazz – Jiří Červín, Miroslav Káninský, v 16 hodin Anna a Elsa v podání TK Kocour Modroočko, ZUŠ Kolín a DD Býchory a v 16.30 zahraje Dechový kvintet učitelů ZUŠ Kolín.

Kolín - Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby navodí nejkrásnější vánoční atmosféru v úterý 12. prosince v prostorách chrámu sv. Bartoloměje. Naši největší vánoční klasiku zahraje Kolínská filharmonie. Začátek koncertu známých a stále oblíbených tónůje v 18 hodin.

Ilustrační foto
Čísla to říkají tvrdě: u maturity se hodně Středočechů přepočítá



Kostelec n. Č. l. - Kostelec n. Č. l. – Černokostelecký Kosáček a 2. základní škola Bezručova Říčany zvou na Předvánoční koncert Junior Stars Bandu v duchu filmových melodií, který se uskuteční 10. prosince od 16 hodin v Rytířském sále černokosteleckého zámku.

Kolín - Pro nejmenší publikum je připravený pořad s názvem Vánoční čas s Jů a Hele. Divadlo Loudadlo přiveze známé postavičky, ale také koledy, povídání o Vánocích neboi zdobení stromečku 13. prosince v 9:30 hodin do Městského společenského domu Kolín.

Kolín - Adventní zastavení u vánočního stromu je připravené na 10. prosince od 17 hodin na Karlově náměstí. Vystoupí houslová třída Jiřího Dojčiaka s doprovodem Jiřího Novák a pěvecký sbor ZŠ Lipanská, pod vedením Lenky Dvorníkovéa Aleny Sedlákové.

Kolín - Vánoční posezení s hudbou a tancem pro seniory
a osoby se zdravotním postižením se koná12. prosince od 14 hodin ve společenském domě. Vystoupí Combo 2, dětí ze ZUŠ Kolín a tanečního klubu Kocour Modroočko. Připravené je drobné občerstvení a malý dárek.

Radim - Dětský pěvecký sbor Kuňky z nedalekých Chotutic doprovodí Josefa Vágnera na vánočním koncertu. Ten se uskuteční v sobotu 9. prosince od 18 hodin v kulturním domě. Posluchači se mohou těšit na vánočně laděné melodie, ale nejen na ně.

Z utkání Kolín - Nymburk (3:4).
Bod navíc Kolín neukořistil



Kouřim - Kouzlo vánočního stromečku je název výstavy stromků a dekorací ve vstupních prostorách Střelnice. Hosté si ji mohou prohlédnout v rámci akcí na Střelnici, a to 7. prosince při setkání seniorů, 8. při Kouřimské podivování a 17. při Kinu na kolečkách.

Úvaly - Vánoční koncert komorního pěveckého sboru Christi si mohou zájemci vychutnat v neděli 10. prosince od 16:30 hodin v kulturním sále domu s pečovatelskou službou na náměstí Svobody. Vstupné je dobrovolné. Soubor si připravil sváteční skladby.

Škvorec - Sbor Českobratrské církve evangelické spolu s městysem pořádají tradiční adventní koncert Ten vánoční čas. Účinkuje komorní pěvecký sbor Christi Úvaly, na kláves doprovodí Eva Nádeníčková. Akce se koná 10. prosince ve 14 hodin v evangelickém kostele.

Velké Chvalovice - Od 17 hodin můžetev pondělí 11. prosince zavítat do bývalé obřadní síně na přednášku ředitele Regionálního muzea v Kolíně Vladimíra Rišlinka s názvem Čas adventní a vánoční v lidových tradicích. A možná vás některé méně známé obyčeje i překvapí.

Děti z mateřské školy Pohádka předvedly taneční choreografie
OBRAZEM: Děti z mateřské školy Pohádka předvedly taneční choreografie