Ta více jak dvacet let rozdávala kamarádům, ale i lidem náhodně potkaným, sadu svých fotografických pohlednic s tím, aby je nějak zpracovali, přetvořili, vytvořili z nich vlastní osobité dílo, k němuž je šest černobílých snímků vytištěných na kartonu formátu pohlednice inspirovalo.

Plakát a pozvánka na expozici tak slibují více jak stovku jmen s pestrým profesním zaměřením. Díla inspirovaná pohlednicemi dodali třeba ředitel kolínské základní umělecké školy Michal Dubnický, zakladatel kolínského festivalu neverbálního divadla a bývalý mim Zdeněk Běhal, kolínský patriot, výtvarník a organizátor Miloš Kim Houdek, ve Švédsku žijící fotograf Jaroslav Richter, ale i známá nadregionální jména jako Svatopluk Klimeš, Zdeněk Hůla či výtvarník a zpěvák punkové kapely Štěpán Málek.

Marta Jandová zazpívala v Kolíně.
Marta Jandová v perfektní atmosféře představila svoji první sólovou desku

O úvodní slovo na vernisáži, která začíná v sedmnáct hodin, se postará Terezie Petišková, o hudební doprovod pak kytarista Robert Rambousek. A vzhledem k faktu, že je také fotograf, ani jeho artefakt mezi vystavenými nebude chybět.

Z koncertu písničkáře Karla Plíhala v Městském společenském domě v Kolíně.
Karel Plíhal v téměř hrobovém tichu bavil hrátkami s češtinou
Adam Brož přišel na svět 10. března 2019 s mírami 1530 g a 41 cm. Ve Svémyslicích bude vyrůstat s maminkou Klárou a tatínkem Lukášem.
FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili
Ilustrační foto.
Město vyznamená Věru Svobodovou a Hanu Greenfieldovou