Více k charitativní stránce věci řekl Jan Hora z rytířského Řádu sv. Lazara. „Chceme poděkovat všem lidem, kteří se postarali o Betlémské světlo, že přišlo do Kolína a že splnilo svůj účel. Dnešní koncert má charitativní podtext, vybíráme na dětskou psychiatrickou nemocnici v Opařanech. Věřím, že vybereme nějaké peníze a prostřednictvím Lazariánské pomoci je odkážeme do této nemocnice," vysvětlil.

Jako první vystoupila zpěvačka a klavíristka Veronika Wildová. „Návštěvníci uslyší mé skvělé písně, populární skladby, česky zpívané a velice dobré," řekl s úsměvem.

Účinkující – zpěvačku Gabrielu Žmolíkovou a Gabrielu Dostálovou jsme zastihli ještě před koncertem. „Nervózní nejsme, měli jsme krátkou zvukovou zkoušku, budeme zpívat mimo koled Ave Maria a samé známé věci. Gábina zahraje Johana Sebastiana Bacha, klasiku a barokní hudbu," řekly nám.

A jak organizátor Jiří Linka zhodnotil koncert? „Pro mě se to hodnotí možná jednoduše, ale hlavně to zhodnotili diváci, což je podstatnější. Podle toho jak publikum tleskalo o přídavky, tak si myslím, že ti co dorazili, si udělali sváteční odpoledne," podotkl.