Kulturního programu se ujal kolínský muzikant Marek Jelínek, který se Kolíňákům představil nejen jako kytarista a zpěvák, ale také jako fotograf. V improvizované galerii na prádelní šňůře totiž tentokrát vystavil fotografie pouze on, oproti minulým setkáním, kdy fotografie mohl vystavit kdokoliv chtěl. Organizátoři se totiž rozhodli jít na letošních Otevřených ulicích jinou cestou, a sice takovou, kdy každý týden představí jiného fotografa. Na návštěvníky čekalo jako vždy jídlo a pití kolínských podniků, podívat se mohli lidé i na parkán a také do samotného chrámu.

Na první prázdninovou ulici, která současně oslavila rok fungování těchto sousedských setkávání, si našlo cestu mnoho Kolíňáků, ne ale zase tolik, aby byla Ulice přeplněná. „Lidí přišlo akorát," řekla s úsměvem Hana Morová, členka organizačního týmu. Otevřená ulice tímto setkáním současně zahájila „běžný" provoz, kdy se bude konat každý týden.

Minulá setkání v tomto roce měla větší časové odstupy a odehrávala se i na jiných místech, než v Brandlově ulici, jako třeba na kolínském nábřeží a parkánu synagogy, otevírala letos také Kmochův Kolín.

Na příchozí čekala hudba a fotografie Marka Jelínka, každou další Ulici se představí jiný kolínský fotograf, který má zájem vystavovat.
Organizátory a pochopitelně také návštěvníky celkem potěšilo počasí. Ač vypadalo, že každou chvíli spadne déšť, nakonec se tak až na pár kapek nestalo.

Další Otevřená ulice se odehraje ve středu 20. července, nyní od 17 hodin, organizátoři na tuto sezónu začátek o půl hodiny posunuli.