Podařilo se jim vytvořit opravdu kouzelné místo, které zaplnily nejen dvě obří pódia, přičemž na jednom probíhala produkce a na druhém se zvučilo, takže se hrálo v podstatě bez prodlev, ale i stánky s občerstvením a dalšími festivalovými nezbytnostmi. Stejně jako i spousty vychytávek a detailů výzdob dotvářející celkovou pohodovou atmosféru.

Marie Rottrová přišla na pódium před devátou večerní a s devítičlenným orchestrem a dvěma sboristkami rozezpívala nejen své věrné publikum hity, jako Ten vůz už jel, Řeka lásky nebo Lásko, pozvala si na pomoc letitého pěveckého parťáka Petre Němce a rozloučila se skladbou od Black Sabbath s českým textem Jarka Nohavici Lásko voníš deštěm. Na své si ale v dvanáctihodinovém programu se stejným počtem položek přišel opravdu každý.

Z koncertu kapely Markýz John na zastávce v Radimi.
PODÍVEJTE SE: Legenda Markýz John dorazila do Radimi

V jednu hodinu po poledni festival zahájila pražská kapela Jokers pohrávající si v kytarovém bigbítu s češtinou, čáslavský Big S už svým ska roztančil několik příchozích a zajímavá kapela Mala Ruckus s houslemi, složená ze zahraničních muzikantů, se dala dohromady v Číně, aby se po tamních problémech s úřady přestěhovala do Prahy.

Tvrdá kapela Cocotte Minute byla první, při které fanoušci vytvořili před pódiem kotel a dočkali se hudebních pecek jako Srdce, Králům koruny nebo coby přídavek upravené Tvůj čas z televizního seriálu Sanitka. Kapela Pekař si říká partička okolo kdysi kutnohorského písničkáře Pekaře, jeho písničky, které doprovázel bubeník Miky Mikulica jen jednou rukou, protože tu druhou měl v sádře, si zpívaly především děti. Stejně jako dalšího vystupujícího, kapitána Dema, přestože jeho texty pro ně asi prvotně určené nejsou.

Opravdový rap pak předvedli dnes už klasici žánru PSH nebo-li Peneři strýčka Homeboye, jehož třetina, raper Vladimír 518 řešil problémy se zvukařem. Zase jiná věková skupina poté zaplnila prostor před pódiem s legendárním Martinem Krausem a jeho kapelou Krausberry, která se do toho řádně opřela a všichni si v pohodové atmosféře zpívali dnes už zlidovělé písničky Táhne mi na čtyřicet, Starý časy, Do nebe nebo Šiksa a Gádžo.

Z dalšího ročníku festivalu Rock for People, který hostil Hradec Králové.
Dvoudenní festival Rock for People ukázal naději, za rok bude čtyřdenní

Po Marii Rottrové učinila ostrý hudební střih pardubická Vypsaná fiXa, která si na zdejším festivalu před mnoha lety brousila první hudební ostruhy. Zavzpomínala těmi nejstaršími hity a připomněla i současnost v podobě hitu opěvujícího populárního herce s názvem Ivan Trojan.

Bez písniček jako AIDS, Pijánofka, Sovy v mazutu či Nechci do ústavu si už nelze představit žádný koncert kapely Tři sestry, takže i v Brodě je Fanánek & spol. rozdávali vrchovatou měrou. Přidali tři novinky z aktuální desky předělávek Sex, drógy, rokenról a tradičně se rozloučili Modlitbou pro partu a naházením svých triček do publika.

Tečku za programem udělala o jedné hodině ranní taneční kapela United Flavour s dalšími svými hosty. Petr Fořt z pódia už oznámil konání příštího ročníku na 20. srpna 2022 a první potvrzenou kapelu Monkey Business.