Na travnatém stadionu na Kutilce vyrostla vedle sebe dvě pódia, na jednom vždy kapela hrála, na druhém se připravovala další, takže prostoje byly minimální a ty ještě vyplňoval místní začínající taneční soubor. Před jednou hodinou po poledni celý festival zahájila kapela z Týnce na Sázavou Czechit, jediná méně známá širší veřejnosti, která zahrála příjemný bigbít s houslemi a španělkou.

Následující Lety mimo již na klubové scéně existují mnoho let a nyní vydaly novou desku. Sto zvířat, stejně jako třeba Michal Prokop s kapelou Framus Five či Mňága & Žďorp nebo Wohnout potěšili ve svých festivalových setech největšími hity kariéry, takže zaplněný stadion měl mnoho příležitostí ke společnému zpěvu.

Z vyhlašování výsledků běžeckého závodu Veltrubská desítka. Na snímku absolutní vítěz Roman Pazdera.
OBRAZEM: Počasí běžcům přálo, ve Veltrubech padaly traťové rekordy

Zpěvačka Marka Rybín si zaskákala a zazpívala hned se dvěma svými seskupeními – Skyline a Gaia Mesiah, dívky v publiku potěšil svojí přítomností na pódiu populární herec Vojta Kotek, dříve narozené zase muzika, kterou jeho kapela Th!s produkuje - jedná se totiž o bigbít odkazující k šedesátým letům.

Popové písničky s klavírem naservírovala zpěvačka Lenny, drsnější mladíky rozpogoval rock s dudami v podání skupiny Pipes & Pints, rozesmátou tečku udělali slovenští Horkýže Slíže, jejichž zpěvák Kuko přišel na pódium v masce draka.

V příjemném prostředí nechyběly stánky i s netradičním občerstvením včetně několika druhů zmrzlin, kávy či vína, hrála se stolní hra pukec, areálem procházeli divadelníci na chůdách či namaskované postavy známé z turistických center, nechyběly všude stolečky či u záchodů stále tekoucí voda. Přesně podle představ Petra Fořta, který chce nabízet vymazlený festival pro celou rodinu, což potvrzovalo mnoho dětí v areálu. Už na letošním festivalu se prodávaly vstupenky na ten za rok. 

Ve Lstiboři světili nový zvon.
OBRAZEM: Ve Lstiboři světili nový zvon