Za jeho organizací stojí dcera Bohuslava Matiáše Romana Podhrázská, která jeho odkaz nese nejen v této soutěži, ale i v tanečních kurzech a Tanečním klubu nesoucím otcovo jméno.

Jaká byla účast na letošním ročníku?

Letos se soutěže zúčastnilo více párů než v předchozích letech, v každé kategorii jich bylo okolo dvaceti až pětadvaceti z celé České republiky.

Z jakých míst do Kolína tanečníci zavítali?

Jen z Prahy se zúčastnilo šest tanečních klubů, další byly z Hradce Králové, Pardubic, Kutné Hory, Chvaletic, Mladé Boleslavi, Liberce, Chrudimi, Lysé nad Labem. Z Moravy přijely např. páry z Ostravy, Telnice, Olomouce a Opavy. V kategorii C ve standardních i latinsko-amerických tancích byla soutěž dokonce s mezinárodní účastí, přijel totiž taneční pár až z polské Jelenie Góry.

Čím si vysvětlujete takovou účast tanečníků a z toho vyplývající oblíbenost soutěže?

Protože to tady v Kolíně vždy perfektně funguje, což je dáno bezvadně sehraným týmem organizátorů. Léta už to tady u nás organizuje Karel Maršálek a Pevel Kojetín, což jsou pánové, kteří se tímto zabývají profesionálně a soutěž pak odsýpá jako hodinky.

Jak v soutěži dopadli domácí zástupci?

Své zástupce v soutěži měl pochopitelně i pořádající klub, za který startovaly dva taneční páry ve třídách D a C. Z nich byli těmi úspěšnějšími Michal Kočí a Eva Káninská, kteří v latinsko-amerických tancích v kategorii D obsadili čtvrté místo, a stejně se umístili i ve standardních tancích třídy C. Získané finálové umístění je posunulo blíže k postupu do vyšší výkonnostní kategorie.

Za porotcovským stolkem jsem zahlédl i vaši maminku, ta se zúčastní aktivně?

Ne, jako porotce už ne, ale ji ta atmosféra ohromně baví, léta tady s otcem vedla taneční kurzy a sama organizovala i soutěže, ještě pod kulturním střediskem v tehdejším kulturním domě. Je to její svět, který ji nabíjí energií.