Podobné zkušenosti se sexem na jednu noc má více než polovina Čechů a Češek, kteří se zapojili do ankety Deníku. Nejaktivnější v navazování nezávazných vztahů jsou muži a ženy od 30 do 39 let. Celkem 67 procent z nich řeklo, že někdy nezávazný sex vyzkoušelo.

Ilustrační foto
Češi promiskuitní nejsou. Nejčastěji se milují dvakrát až třikrát týdně

Jak to vidí Brňanka Nataša? „Skoro vždycky jsme si řekli, že nehledáme nic dlouhodobého. Bylo tak od začátku jasné, že se spolu jen vyspíme. Výhodou je to, že bydlím ve velkém městě. Pravděpodobnost, že na sebe někde narazíme, je totiž malá,“ dodala Nataša.

Měli jste někdy sex na jednu noc? Hlasujte v ANKETĚ pod článkem

„Zajímavé je zjištění, že není zásadní rozdíl mezi muži i ženami, přestože muži mají ve své genetické výbavě schopnost odosobněných sexuálních vztahů. Na rozdíl od žen, u kterých hrozí, že se zamilují či jejich očekávání jednu noc přesahují,“ říká sexuoložka Laura Janáčková.

Sexuální chování ovlivňuje i bydliště

To, kde člověk bydlí, do určité míry ovlivňuje i jeho sexuální chování. Potvrzují to data z ankety Jak milují Češi. Například 65 procent Pražanů řeklo, že mělo sex na jednu noc. V Karlovarském kraji to je ještě o procento více lidí. Nejméně lidí se zkušeností s nezávazným stykem je na Vysočině a ve Zlínském kraji.

InfografikaZdroj: Deník

Podle sexuoložky Laury Janáčkové by bylo zajímavé zjistit, kolik mužů a žen mělo sex na jednu noc v manželství. Tato data ale zatím nejsou k dispozici. Z odpovědí respondentů však vyplývá, že 51 procent lidí zažilo nevěrné chování svého partnera. Nevěru pak přiznalo čtyřicet procent Čechů a 39 procent Češek.

Ilustrační foto
Polohy při milování: Češi rozhodně nepatří mezi akrobaty