Kozlové nevstoupili do utkání zrovna nejlépe. Už po jednatřiceti vteřinách hry museli hasit první chybu. A bylo z toho nařízené trestné střílení. To Kverku kolínský gólman Sejpal ještě vychytal. Pak ještě dvakrát vytasil beton v gólových šancích Sýkory a Švece, ale ve čtrnácté minutě sklapla klec. Ve hře čtyři na čtyři se sokolovský Kverka prosmýkl za kolínské beky a otevřel skóre utkání po zemi mezi nohy.

A tentýž hráč se stal exekutorem i ve druhé třetině. Kozlí nástup a snažení zpražil znovu ve hře čtyři na čtyři a znovu v brejku, když šel znovu za kolínského beka. Tentokrát ale puk zvedl a zakončoval do horního růžku.

„Točili jsme šest beků a čtyři útočné lajny, a tím se nám rozbila určitá soudržnost a dvě třetiny jsme i díky tomu nepodávali dobrý výkon. Domácí jsme pustili do dvou brejku a ti se lacino dostali do vedení,“ komentoval kolínský trenér Václav Rác průběh utkání.

Kozlové v něm byli o krůček za svým soupeřem, ale nebýt těch dvou chyb a brejků, mohli držet vyrovnanější průběžný stav i dál. Ale nedrželi.

Z baráže o 1. ligu; Kolín - Prostějov 5:4 sn
Zpátky v čase: Kozlové vstoupili do baráže vítězně. Porazili Prostějov

„Ve třetí třetině jsme hru ještě roztáhli na všechny hráče, hrál po nemoci i Tadeáš Kočí nebo Petr Chaloupka, který měsíc netrénoval kvůli zápalu plic, a paradoxně to byla naše nejlepší třetina. Měli jsme tam i přesilovky, střely. Bylo to o tom dát gól a znervóznět domácí,“ pokračoval Rác ve svém hodnocení utkání. A narážel na fakt, že konečně ve třetí třetině Kozlové svého soka přestříleli a po gólu skutečně sahali. Domácí ale nepřipustili komplikace a neohroženě si došli pro své tři body.

V úplném závěru mohli ještě svůj náskok navýšit, když Kozlové při hře na riziko faulovali dvakrát za sebou a šli do oslabení do tří. Dvě minuty ve třech ale Kolínští zvládli bravurně, a tak se stav utkání už neměnil. Sokolov zvítězil 2:0.

„Kluci to oslabení sehráli výborně,“ pochválil je ještě na závěr trenér Rác a doplnil, že výsledek utkání odpovídá výkonu obou týmů. „Výsledek je asi zasloužený a nezbývá nám než domácím poblahopřát.“

Program baráže je nabitý a Kozlové se sotva vrátili do Kolína a vyspali se, v neděli ráno už byli zase na ledě a trénovali, protože v pondělí je čeká další mač. Od 18.07 hodin hostí prvního prvoligového soupeře. Do Kolína přijede Beroun. Ten zatím v baráži neoslnil. V prvním kole nehrál, ale v tom druhém dostal ranec 1:7 doma od Mostu a krčí se na spodku tabulky.

„Pro nás to bude další získaná zkušenost, protože to bude zápas s mužstvem z vyšší soutěže. Chtěli bychom se pokusit bodovat,“ řekl před třetím zápasem ještě kouč Václav Rác.

Branky: 14. Kverka (Rohan), 36. Kverka (Schusser, Šik). Rozhodčí: Schmejkal, Pražák Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Třetiny: 1:0, 1:0, 0:0. Diváci: 2094.

Kolín: Sejpal - Barták Pácal, Skokan, Pýcha, Hanzl, Muláček, Chaloupka Valášek, Kadlec, Morkes Šifta, Mejzr, Malý Ježek, Šafránek, Jankovský Marvánek, Zumr, Semirád Kočí.

Luboš From
From: Finální rozhodnutí ohledně postupu uděláme krátce před podáním přihlášek