Šestatřicetiletý Stehlík si dal od aktivního hraní hokeje přestávku na jednu sezonu. Předtím si zahrál dokonce první ligu za Kolín a během 27 zápasů posbíral deset kanadských bodů za pět gólů a stejný počet asistencí. Druhou nejvyšší soutěž si v minulosti zahrál i za Kadaň a Chomutov, proslavil se ale hlavně ve druhé lize, kde nasbíral přes tři stovky startů a téměř 450 bodů.

S jeho návratem na ledovou plochu už se ale příliš nepočítalo. Uplynulou sezonu strávil Stehlík jako sportovní manažer v Kolíně, se kterým dříve postoupil do první ligy, a od letoška zastává stejnou pozici v Benátkách. Právě jeho prací by tak měl být například příchod skvělého útočníka Davida Šafránka, se kterým se potkal jako spoluhráč v Kolíně.

„Mužstvo vypadá na ledě velice kvalitně, doufám, že tu bude dobrá parta a budou se nám vybíhat zranění,“ uvedl Stehlík pro klubový web po startu přípravy na ledě. Jeho zápasové vytížení by mělo podle všeho záviset hlavně na zdravotním stavu.

Landon Bow je zpátky, v neděli přistál na ruzyňském letišti
Kladno bylo číslo jedna na mém seznamu, popisuje po návratu do Čech brankář Bow

I bez něj už ale mají Benátky velmi kvalitní tým. Vedle již zmíněného Šafránka se jim podařilo ulovit brankáře Martina Sejpala nebo útočníka Kamila Bříšku. Zůstává navíc dlouholetý lídr týmu Daniel Špaček.

Nově skládaný tým se na ledové ploše poprvé sešel prvního srpna, kdy odstartoval předsezonní přípravu. „Jsem v první řadě spokojen, že se všichni dostavili, jsou zdraví a že nastoupili s elánem, i když první zahajovací trénink byl možná trochu ostřejší,“ uvedl trenér mužstva Antonín Nečas.

„Dále jsem rád, že jsou tu hráči, s kterými jsme se dohodli, a ještě budeme hledat vhodné hokejisty pro doplnění týmu,“ dodal.

Benátky, které se po dlouhých letech v první lize připravují na nižší soutěž, věnovaly předchozí dva týdny zkouškám mladých hráčů, kteří by mohli doplnit kádr. Několik z nich si vybojovalo šanci poprat se o místo i v dalším tréninku. „Radost mi dělá zapojení mladých místních gólmanů v tréninku, což jsme pozorovali v tom čtrnáctidenním try-outu. Zatím jsme vytipovali dalších několik mladých hráčů, kteří se s námi dnes zapojili, a samozřejmě ještě budeme pokračovat,“ prozradil Nečas.

„Další kluci se budou rvát svými výkony v B týmu a juniorce o místo v A týmu. Času máme dost a pomůžou nám k tomu i přátelská utkání, která se blíží,“ doplnil.

Druhá liga každopádně v příští sezoně slibuje velmi zajímavou podívanou. Po velkém okleštění první ligy spadlo hned několik týmů, které budou mít veliké ambice. Silné mužstvo staví vedle Benátek třeba také Ústí nad Labem nebo tradičně silný Tábor a Příbram.

David Štich znovu oblékne boleslavský dres.
Provokace, sekery, pokřikování. Teď budou Šmerha se Štichem oblékat stejný dres