„Těšíme se na každý zápas. Bude to o tom, jaký budeme mít přístup. Když to bude stejné jako proti Sokolovu, neměli bychom mít problémy," přemýšlel o nadcházejícím týdnu trenér Kolína Jiří Seidl.

Řisuty v lednu vyhrály pouze jedno utkání z pěti. Před týdnem porazily doma 4:3 Sokolov. Jinak ale podlehly 0:3 Havlíčkově Brodu, 3:4 po prodloužení Žďáru 2:6 Klatovům a o víkendu 2:6 Trutnovu.

Celkově letos zažívají slabší sezonu. Na desáté místo, které by je posunulo do předkola play off, ztrácí nyní ze třinácté příčky jedenáct bodů. Je tedy jasné, že potřebují ve zbývajících kolech co nejvíc bodovat, a to samozřejmě i doma proti Kolínu.

Kolín bude tvrdý oříšek, protože je na čele tabulky, letos prohrál minimum zápasů a chce celou soutěž po základní hrací době i vyhrát.

Co by ale mohlo hrát Řisutským do karet je fakt, že Kozlům se v poslední době nedaří venku. Poslední tři utkání na ledě soupeřů prohráli. Před Silvestrem 3:4 v Nymburce, na začátku ledna 3:4 na Kobře a před týdnem 2:5 ve Žďáru nad Sázavou. K tomu ale Kozlové porazili doma druhý Tábor 2:1, páté Vrchlabí 5:3 a patnáctý Sokolov 10:3.

Zlomí Kozlové svou venkovní sérii a porazí Řisuty?

Na tuto otázku dá odpověď středeční duel, který v Řisutech začíná v 18 hodin.