Na domácí porážku s Ústím nad Labem odpověděli kozlové tím nejlepším způsobem. Přivezli tři body z Havířova. Něco podobného by měli předvést i nyní. V dalším kole soutěže budou hrát na ledě Benátek nad Jizerou. Krajské derby Chance ligy se hraje v sobotu od 17 hodin.

Rozdíl mezi oběma celky v neúplné tabulce je patnáct bodů. Kolín má na jedenácté pozici 59 bodů, Benátky jsou se 44 body patnácté. Horší je už jen Havířov s 32 body (úplně poslední je v tabulce vedená odstoupivší Kadaň). Kozlové mají se soupeřem vyrovnanou bilanci. V Benátkách nedali ani jeden gól a prohráli tam 0:3, doma pak svého soka porazili v divoké přestřelce 8:4.

Z hokejového utkání Chance ligy Kolín - Frýdek-Místek (1:2)
FOTO: Pořádný malér. Kozlové prohráli podruhé za sebou na svém ledě

Základní část se blíží ke svému konci a každý bodík může v konečném účtování rozhodovat.

Benátky ve středu nehrály. „Musíme se na soupeře dobře připravit. Výsledky se nám nějak otočily. Předtím jsme vyhrávali doma, teď je potřeba zase zabrat venku. Musíme bodovat, jiná cesta není. Situace je už dost složitá,“ uvědomuje si kolínský trenér Petr Martínek.

Ten si hned po zápase s Frýdkem uvědomoval, že musí tým na porážku zapomenout. „Je to v hlavách. Prohráli jsme podruhé za sebou doma o gól a to je problém,“ řekl Martínek.

Takže vzhůru na Benátky, kozlové…