,,Zbytečně jsme si to vítězství nechali vzít obdrženou brankou v přesilovce. Bylo to trochu laxní," litoval trenér Kolína Václav Rác, který byl ale oproti předchozím přípravným duelům o poznání spokojenější. Kozlové vyhráli doma nad KoBrou 6:5 po nájezdech.

,,Utkání mělo znaky začátku sezony a toho, že KoBra je tradiční soupeř, se kterým se nedaří. Nechali jsme si dát laciné góly a dostali jsme se do stavu 1:3," popsal kolínský lodivod úvod zápasu, který Kozlům skutečně nevyšel.

,,Pak jsme začali hrát dobrý hokej a otočili jsme to," narážel na fakt, kdy Kozlové v prostřední části třemi góly otočili skóre  a dostali se vůbec poprvé v sezoně do vedení.

Domácí fanoušci si přitom užívali nádherné trefy. Jako třeba když Valášek začaroval v úniku kličkou, nebo když vybídl ke skórování rovněž v úniku Zumra, nebo když Kozlové sehráli přesilovku a ujala se tečovaná střela Ježka. Zkrátka už bylo na co koukat.

Škoda jen poslední třetiny. Tam Kozlové vedení neudrželi a ve vlastní přesilovce dovolili soupeři srovnat na 5:5. Přišli tak o výhru v základní hrací době. ,,V poslední třetině se do naší hry vmísilo opět trochu laxnosti. Zbytečně jsme si to vítězství nechali vzít," konstatoval Rác.

Kozlové nakonec v rozhodujících nájezdech, které byly „oddechovou" tečkou za zápasem, brali výhru, když se ve dvanáctém nájezdu našel první úspěšný střelec Milan Valášek.

Kolínští hokejisté nebudou zápasově zahálet ani v nadcházejících dnech. V úterý 19. srpna hostí od 18 hodin  Vrchlabí, ve čtvrtek 21. srpna zase od 18 hodin Tábor.