Moravské Budějovice – Kolín 1:2

Kolín má formu. V tabulce vystoupal na čtvrté místo a drží se na něm i dál, teď už i s malým náskokem na zbytek startovního pole. Pomohla k tomu i sobotní výhra nad Moravskými Budějovicemi.

Ta se nerodila jednoduše. V první třetině měli Kozlové jednoznačně navrch, přestříleli soupeře skoro dvojnásobkem střel. A šli i do vedení, když v závěru první třetiny na konci přesilovky poslal Kysela do brány z první Březinovu nahrávku.

Druhý díl utkání ale už tak jednoznačný nebyl. Domácí rychle vyrovnali, taky v početní výhodě, a to je nabudilo. Na ledě kousali a naopak oni přestříleli Kozly. Sejpal ale držel a v druhé půlce třetiny navíc třetí pětka úřadovala znovu. Březina tentokrát vybídl k dorážce Kozáka. Do kabin si nesli vedení zase Kolínští.

A bylo to už definitivní. V posledním dějství se sice strhla ohromná bitva, kdy Kolín chtěl vedení udržet a domácí naopak vyrovnat, ale branka už nepadla.

Kozlové těsný náskok udrželi až do konce a brali tři body.

„V první třetině jsme s přehledem domácí přehrávali. Byli jsme úspěšnější i v počtu střel, i na buly. Do druhé třetiny ale nastoupil úplně jiný Kolín. Domácí nás přehrávali, výsledek 2:1 po dvou třetinách pro nás byl úspěch. Třetí třetina byla velmi vyrovnaná a až do poslední minuty jsme bojovali, abychom ubránili jednogólový náskok,“ řekl po utkání vedoucí týmu Josef Nutil.

Branky: 25. Čermák (Pucher st., Mikeš) – 19. Kysela (Březina), 36. Kozák (Březina). Rozhodčí: Pokorný – – Maloušek, Maťašovský. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 570. Třetiny: 0:1, 1:1, 0:0.

Kolín: Sejpal – Kadlec, Pýcha, Havelka, Voženílek, Březina, Barták, Sladký – Malý, Semirád, Panna – Morkes, Zumr, Pipek – Kysela, Kozák, Prokop- Pilný, Veselý, Černý, Netušil.