Kolín – Kobra 3:4

To, co Kozlům v sobotním utkání chybělo, byla hlavně střelba. Čtyři střely za první třetinu, pět za druhou, to na Kobru nemohlo stačit. Kozlové skoro nestříleli, snažili se vymýšlet akce do prázdné brány a nedařilo se jim. „Chyběl nám pohyb. Prohráli jsme dneska zaslouženě," přiznal po utkání trenér Kolína Jiří Seidl.

Kozlové inkasovali poprvé dvě sekundy před koncem první třetiny, když do kasy prošla v přesilovce od modré tečovaná střela. Pak dvakrát rychle za sebou inkasovali na začátku druhé třetiny a najednou prohrávali 0:3, což ještě ani jednou v sezoně nezažili.

I když jejich hra nebyla nejlepší, domácí neházeli flintu do žita a do poslední dvacetiminutovky nastoupili jako jiný tým. Během dvou a půl minut vsítili dva góly a vrátili se do zápasu.

Nejdřív po třiceti vteřinách poslední třetiny dorážel do brány Kadlec, pak v oslabení střílel a dorážel Semirád – 2:3.

Kozlové zvedli fanoušky ze sedaček. Jenže ti se zase rychle posadili. V tom oslabení, ve kterém Kozlové nejdřív gól dali, tak taky gól obdrželi. Tečovanou střelou šli hosté znovu do dvougólové výhody.

Malou naději pak domácím vykřesal minutu a půl před koncem Jankovský, který se ve středním pásmu prosadil přes Jakeše a střelou zápěstí snížil na 3:4.

Kozlové ještě zkoušeli power play, ale bez úspěchu. Poprvé v sezoně tak odjeli z ledu poraženi. I nadále ale zůstávají na špici tabulky. Kolín a Klatovy mají shodně 24 bodů.

Branky: 41. Kadlec (Semirád, Pácal), 43. Semirád, 59. Jankovský – 20. Slanina (Lang, Jakeš), 25. Strnad (Hlinka, Verbík R.), 26. Novák (Šteiner, Jedlička), 44. Vlach (Kulich, Hanták). Rozhodčí: Orlický – Špringl, Tasch. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. Oslabení: 1:0. Diváci: 947. Třetiny: 0:1, 0:2, 3:1.
Kolín: Moravec (od 26. Sejpal) – Pácal, Hanzl, Skokan, Voženílek, Nedbal, Barták, Březina, Pýcha – Kulhánek, Semirád, Malý – Jankovský, Zumr, Morkes – Kadlec ml., Kadlec st., Ježek.