Nejen o tomto prvním soupeři jsme si povídali s trenérem Kolína Jiřím Seidlem. Ten zároveň prozradil, jak je spokojen 
s přípravou a jak se vykrystalizovala konečná sestava Kolína.

Jak jste spokojen s přípravou?
Příprava proběhla částečně v Kutné Hoře a částečně doma v Kolíně. Odehráli jsme všechny zápasy, které jsme měli naplánované. Vyzkoušeli jsme všechny hráče, které jsme měli pozvané do předzávodního období. Myslím si, že všichni dostali dost prostoru na to, aby se ukázali. A co se týče výsledků a hry, tak si myslím, že mužstvo je dobře připravené do sezony.

Co kádr, jste spokojen, jak se ustálil?
Oproti loňsku došlo k výměně hráčů. Dost hráčů odešlo a zároveň i přišlo. Přišlo pět hodně mladých kluků z Pardubic, se kterými teď spolupracujeme. Ti kluci jsou mladí a jsou samozřejmě ještě zvyklí na juniorský hokej. Bude to ještě nějakou dobu trvat, než si zvyknou na úplně jiný styl hokeje. Bude se to ale určitě zápas od zápasu lepšit.

Sestava se vlastně točila až do posledních přípravných zápasů. Pořád jste hledali to ideální složení?
Pořád jsme v těch posledních zápasech hledali na některých postech optimální sestavu. A pořád jsme taky čekali na Vencu Jankovského, jak to s ním na Slavii dopadne. Takže v druhé lajně u Morkese a Zumra se vyměnilo dost hráčů.

A jak to tedy s Jankovským vypadá? Nehrál s vámi ani jeden přípravný zápas…
Rozhodl se po zkoušce ve Slavii dál pokračovat v Kolíně, takže se v neděli objevil už na tréninku a připojil se k mužstvu.

Co gólmani? Máte jednoho staršího, jednoho mladšího. Bude jednička a dvojka, nebo jak to na jejich postu bude fungovat?
Máme dva gólmany, dva kvalitní gólmany. Určitě je chci střídat, aby pravidelně do branky chodili, aby byli co nejvíc v zápasovém rytmu oba dva. Oni by to svou výkonností měli potvrdit.

Jak se těšíte na první mistrovský zápas a s čím do něj půjdete?
Čeká nás David servis České Budějovice, což je sice nováček, ale zároveň de facto partner prvoligového Motoru. Já o nich moc nevím, ale sledoval jsem jejich výsledky v přípravě a podle nich musíme počítat, že to bude hodně kvalitní mužstvo. A že to bude asi hodně vyrovnané utkání a kvalitní utkání.

Není nevýhodou, že Kolínu hned na první kolo vyšel nováček, od kterého se moc neví co čekat? Nebude to znamenat třeba větší nervozitu, než by bylo na začátek soutěže třeba?
To ne, stejně bychom s nimi jednou museli hrát. Je jedno, jestli je to první nebo osmý zápas. Víme, že je to kvalitní mužstvo s kvalitními hráči, tak je to jedno, kdy s nimi budeme hrát.

Jaké jsou cíle kolínských Kozlů pro novou sezonu?
Určitě chceme hrát ve vyšších patrech tabulky a taky chceme hrát útočný, kvalitní, atraktivní hokej. Chceme, aby fanoušci chodili na zápasy a aby je to bavilo, a to samozřejmě musí být podpořeno výsledky.