„My jsme se na utkání dobře připravili. Věděli jsme, že i když se Kolín nachází v nějakých trablech, že to sem nepřijede odevzdat. To se projevilo v první třetině, kdy hodně bruslili. My jsme dali z přesilovky gól, ale soupeř měl hodně šancí, kdy to tam mohlo spadnout. Ve druhé třetině jsme byli na začátku dvakrát vyloučení, tam jsem měl strach. Kdyby nám to tam spadlo, mohlo být všechno jinak. Pak jsme ale dvěma zásahy zvýšili. 
V kabině jsme to uklidnili. Chtěli jsme, aby všichni dělali jednoduché věci a aby na ledě každý odvedl stoprocentní práci. Dbal jsem stále na disciplínu. V poslední části jsme přidali čtvrtý gól, ale pak jsme jednou inkasovali," popisoval průběh zápasu nymburský kormidelník Pavel Bičiště.

„Pro nás to jsou dobré body, jedeme dál a snad to vydrží. Ale důležité je play off," nepřeceňuje už nyní vítězství v derby nad Kolínem trenér Nymburka.
Domácí byli důraznější před brankou a to byl hlavní klíč k úspěchu. „Je to tak. I druhý gól jsem tak dali," přikyvoval hlavou Bičiště.

Na zápas se přišlo podívat devět stovek diváků. Na Nymburk něco neuvěřitelného. Hráči si to museli užívat. „Bylo to opravdu příjemné. Kdyby to tak bylo pořád… Třeba příště přijde 
o sto lidí víc," přeje si kouč vítězů.

Hodně smutný byl po zápase trenér Kolína Jiří Seidl. „Rozhodla hlavně produktivita. Nymburk, hrál jednodušší a účelný hokej, my jsme to hráli oproti nim hodně komplikovaně. Ta naše bolest, že jsme nechodili před bránu, to nás sráželo. Soupeř nám ukázal, jak to mělo být, a to rozhodlo," uvedl po derby kolínský trenér.

Ten musel už po osmnácti minutách střídat brankáře. Zraněného Koutského nahradil Sejpal. „Pro mužstvo to není nic příjemného. Láďa Koutský má ošklivé zranění, museli mu šít ruku, ale určitě střídání gólmanů nerozhodlo a nemělo to vliv na konečný výsledek," dodal Seidl.

Jeho tým musí na porážku rychle zapomenout. Již 
v sobotu hraje další duel. Na domácím ledě přivítá čtvrtý Žďár nad Sázavou. Zápas začíná v 17.07 hodin.