Pak ale nastoupila Šafránkova lajna, nasázela do táborské sítě pět puků, a i přesto, že Kohouti proměnili ještě čtvrtou přesilovku, Kozlové odváželi do Kolína výhru. Na vítězství 5:4 se hattrickem podílel Jankovský a po jedné brance přidali Šafránek s Kubátem.

Druhá minuta utkání, první oslabení Kozlů. Gól. Tečovaná střela ze středu od modré skončila v kolínské síti. Devátá minuta, druhé oslabení Kozlů. Gól. Opět se ujala střela ze středu od modré. 2:0 pro Tábor.

Druhá třetina, šesté oslabení Kozlů. Gól. Domácí využili další svou početní výhodu a ujali se pohodově vypadajícího vedení 3:0. Kozlové byli na kolenou. Začátek zápasu nezachytili a v podobném tempu pokračovali i dál. I když měli pár nadějných akcí, jejich chyby končily faulem, potažmo inkasovaným gólem v oslabení.

Jenže pak to přišlo. Ve třicáté šesté minutě daroval rozhodčí početní výhodu i Kolínu a ještě než stačil vůbec někoho poslat na trestnou, Kozlové se prosadili ve hře šest na pět při signalizovaném faulu. Pavel Kubát propasíroval puk zpoza brány domácího gólmana. Chvíli na to  Šafránek vybídl k sólo akci Jankovského a ten zavěsil pod víko. Do kabin šli tak Kozlové v mnohem lepší náladě – 3:2.

A ta jim vydržela i nadále. Po akci celé třetí pětky nejprve Jankovský ve čtyřiačtyřicáté minutě trefou pod ruku Panece vyrovnal, Šafránek pak v přesilovce uklidil puk do prázdné brány a poslal Kozly do vedení – 3:4.

Hosté byli v laufu a nebýt dalšího faulu, oslabení a další táborské úspěšné přesilovky, kdo ví, jak by utkání skončilo. Takhle nejprve Kohouti vyrovnali jak jinak než v přesilovce na 4:4 a Kozlové pak čtyři minuty před koncem vsítili vítězný gól. Semirád nejprve poslal puk z rohu na kruhy na Šafránka, tak posunul před bránu na Janovského, který další trefou pod vingl dovršil hattrick a vystřelil výhru Kolina 5:4.

Branky: 2. Kanov (Matušík), 9. Kanov (Hájek), 29. Mařík (Kellner), 50. Klíma (Hájek, Matušík) – 36. Kubát (Pýcha), 39. Jankovský (Šafránek), 43. Jankovský (Šafránek, Ježek), 46. Šafránek (Semirád), 56. Jankovský (Šafránek, Semirád). Vyloučení: 3:9. Využití: 4:1. Oslabení: 0:0. Třetiny: 2:0, 1:2, 1:3.

Kolín: Moravec (od 41. Sejpal) – Pýcha, Pácal, Barták, Skokan, Chaloupka, Hanzl, Výborný – Šifta, Kadlec, Morkes – Valášek, Mejzr, Malý – Jankovský, Šafránek, Ježek – Kubát, Zumr, Semirád.