Když na sebe dvojice známá ze společného působení v dnes už rozpadlé Jesenici narazila v sezoně poprvé, byla z toho těsná výhra o pět let staršího Romana, tedy útočníka Černošic. David má nyní jedinečnou šanci na odvetu.

A ve hře už nebude jen rodinná hrdost. Ale rovnou středočeský titul. "Souboj bratrů dodá utkáním velmi pikantní náboj,“ nepochybuje trenér Černošic Luděk Záhorský.

BENEŠOVSKÁ HVĚZDA VE VELKÉ FORMĚ

Pozor si ovšem jeho družina musí dát i na další protihráče na čele s Michalem Kaňkou.

Právě bývalý extraligový hráč měl hlavní podíl na tom, že si Benešovští poprvé od pádu z druhé ligy v roce 2012 zahrají finále.

Ve lvím souboji se Slaným si oba týmy podržely domácí prostředí. V rozhodujícím duelu se čerstvě čtyřiačtyřicetiletý útočník podílel na výhře 5:0 dvěma góly a stejným počtem asistencí.

Spolu s dalšími členy první pětky si vysloužil chválu trenéra Pavla Dvořáka a dál může živit naději na splnění cíle, který vyhlásil po svém návratu domů. Před startem sezony vyslovil přání zahrát si v Benešově druhou ligu.

„Hrál se play-off hokej, bojovný a urputný. Výhru jsme ubojovali. Soupeř hrál dobře, ale jak dostal druhý gól, tak odpadl,“ komentoval Pavel Dvořák utkání, v němž se Benešov naladil na finále i druhým čistým kontem v sezoně.

Černošicím stačily na vypořádání se s Čáslaví jen dva zápasy. Domácí výhru 5:1 potvrdily na ledě soupeře, kde slavily po výsledku 3:2. „Věděli jsme, že nás čeká hodně těžký soupeř. Zápasy byly taktickou bitvou, nikdo moc nechtěl udělat chybu. Oba celky to stálo hodně sil. Výborný výkon předvedli brankáři Škubal a Frolík,“ shrnul černošický kouč semifinále s nováčkem, jehož výkony patřily k nejpříjemnějším překvapením soutěže.

Tipsport extraliga: BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec.
Na závěr skalp třetího Třince

Nyní už v obou táborech vyhlížejí finále. „Soupeři asi nebudeme vyhovovat, protože hrajeme stylem, který mu nesedí. Bude to ale určitě těžký, bojovný zápas a je pro nás důležité vyhrát doma, venku nám to moc nejde,“ očekává vyrovnanou bitvu benešovský kormidelník Dvořák. „Zase jsme o krůček dál než loni. Finále bych chtěl vyhrát a zahrát si baráž o druhou ligu, přestože jsem měl jet o jarních prázdninách s dětmi na hory.“

Černošice si o titul zahrají po dvou letech. „Jelikož skupina západ byla opravdu hodně silná, bylo naším cílem před sezonou play-off, a tam se pokusit dostat co nejdále. Postup do finále je pro náš malý klub velký úspěch,“ hodnotí trenér Záhorský dosavadní pouť sezonou.

Také on by s týmem nerad zůstal těsně pod vrcholem, jako před dvěma lety proti Mělníku. „Když už jsme se probojovali do finále, určitě se chceme poprat o vítězství,“ burcuje Luděk Záhorský. Sílu soupeře si plně uvědomuje. „Benešov má velmi kvalitní tým v čele s Michalem Kaňkou. Očekávám velmi rychlou hru.“

Krajská liga
Semifinále:
Černošice – Čáslav 2:0, Černošice – Čáslav 5:1 (12. Mráz, 15. Šalamoun, 31. Krudenc, 37. Vraný, 53. Vladyka – 25. Křišťan), Čáslav – Černošice 2:3 (37. Ježek, 53. Pipek – 3. Pulkrab, 33. Vladyka, 52. Krudenc).

Benešov – Slaný 2:1, Benešov – Slaný 4:2 (24. a 30. Fedoročko, 13. Mrva, 14. Holeš, – 20. David, 55. Sekerka), Slaný – Benešov 2:0 (45. David, 46. Lapáček), Benešov – Slaný 5:0 (Kaňka 2, Kočí 2, Sládek).

Program finále: 1. utkání – středa 7. března: 18.00 Benešov – Černošice. Odveta a případné třetí utkání jsou na programu o víkendu.

Baráž:
3. kolo: Kralupy – Sedlčany 5:1, K. Hora – PZ Kladno 2:3. 4. kolo: Sedlčany – Kralupy 3:1, PZ Kladno – K. Hora 5:6.

1. K. Hora 4 3 0 0 1 16:11 9
2. PZ Kladno 4 2 1 0 1 15:10 8
3. Kralupy 4 1 0 1 2 10:11 4
4. Sedlčany 4 1 0 0 3  5:14 3

Zbývající program – pátek: PZ Kladno – Sedlčany, K. Hora – Kralupy, neděle: Kralupy – PZ Kladno, Sedlčany – K. Hora.

Ilustrační fotografii
Od favorita doma kilo nedostali
Ilustrační foto.
Poříčí rozstřílelo v generálce obou týmů rozklížený Divišov