„Odvedli jsme tady velký kus práce, byli jsme aktivní. Výsledek proto považuji pro nás za krutý. Spíš by tomu zápasu slušela remíza," uvedl trenér Kolína Václav Rác.

„Úroveň zápasu byla velmi vysoká. Vůbec to neodpovídalo utkání druhé ligy, spíše to byl standardní, nebo lehce nadprůměrný prvoligový zápas," řekl trenér Sokolova Mikuláš Antonik. „Soupeř hrál výborně. Byl to urputný, skoro už play – offový hokej, hodně silový, dobře hraný dozadu z obou stran," dodal.

Kozlové hájili na půdě třetího týmu tabulky pozici lídra. Dlouho se jim to i dařilo. Jenomže v 49. minutě udělali chybu, kterou z trestného střílení potrestal Dobřemysl.
„Snažili jsme se hrát celou dobu trpělivě ze zajištěné obrany. Stále jsme hráčům říkali, že musíme vydržet  hrát trpělivě, nikde se nezbláznit, že ta chybička přijde. Věřili jsme, že naší poctivostí a trpělivostí rozhodneme zápas v náš prospěch," prozradil taktiku Antonik.

Nakonec se čekání vyplatilo. „Bylo to asi opravdu utkání o jedné chybě a tu naštěstí udělal soupeř. Venca Dobřemysl si tam výborně najel mezi beky, ti trošku zaváhali, přišla dlouhá přihrávka, hosté to zabrzdit faulem. Trestné střílení proměnil výborně," podotkl Antonik.

„Před poslední třetinou jsem klukům říkal, že domácí mají víc zkušených hráčů a že je to o jednom góle. Naši mladí udělali jednu chybu a pak jsme dostali z penalty rozhodující gól. Pak jsme odvolali brankáře, to už je hop nebo trop. Dostali jsme druhý gól. Ale jinak musím říct, že kluci bojovali, sehráli tu velké utkání. Akorát nám chyběly ty góly," poznamenal Rác.

Kozlové tak po pěti výhrách v řadě našli přemožitele. Díky tomu klesli na třetí příčku.

„Klukům nemůžu nic moc vytknout. Jeli jsme sem tři hodiny autobusem, takže to nebylo jednoduché. Kluci na to ale od začátku vlítli a dvě třetiny byli aktivnější. Až v té třetí se to vyrovnalo. Bohužel někteří naši mladí kluci udělali chybu a domácí dali rozhodující branku. Jinak mě Sokolov ničím nepřekvapil. Věděli jsme, že má kvalitní kádr, navíc v bráně Habala, který je veliký. Možná nám chyběl větší důraz v brankovišti. On střely pochytal, měli jsme ty střely víc schovat. Když vezmu to, že Sokolov spolupracuje s Karlovými Vary a v jakých podmínkách to děláme my, tak později ten výsledek jistě každý ocení. V našich podmínkách jsme tady předvedli rovnocenný výkon," podotkl Václav Rác.

„Za mé působení v Sokolově to byl zatím jednoznačně nejkvalitnější zápas. Kolín je trochu podobný Táboru. Zdálo se mi, že Kolín byl ale trochu disciplinovanější, Tábor zase trochu silnější směrem dopředu. Oba týmy jsou obrovskými favority celé soutěže," je přesvědčený Mikuláš Antonik.

„Kluci po celý zápas perfektně plnili to, co jsme si řekli. Patří jim za to obrovské poděkování," uzavřel sokolovský kouč.