„Budějovice mají ještě o zápas méně, takže to bylo skutečně utkání o pozici na předních místech tabulky," doplnil ještě na úvod svého hodnocení kolínský trenér Václav Rác.

„To utkání jsme hráli těžce. Vstoupili jsme do něj výborně. Měli jsme tlak, měli jsme bruslení, šance, ale nedali jsme góly. S postupem času tímto soupeř narůstal a hrál nám to na rychlé protiútoky a hrozil šancemi," popisoval kolínský lodivod průběh utkání, které vypadalo asi tak, jako když se honí kočka s myší. Kolín útočil, tlačil, střílel, hosté odolávali a občas vystrčili růžky.

„Je tam pak nervozita, když je tlak, šance a góly nepadají. Navíc soupeře to zvedá," zdůraznil Rác, jak jsou podobné zápasy těžké. „Jejich gólman podal výborný výkon. Měl obrácený gard. Upozorňovali jsme hráče, aby stříleli na vyrážečku nebo mezi nohy, ale pořád, jak jsou zvyklí, stříleli na lapačku, kde byl opravdu silný," doplnil ještě Rác, který si současně pochvaloval trpělivost svého týmu.

„V poslední třetině jsme pak soupeře s nasazením přehráli. Dali jsme druhou uklidňující branku a závěr jsme dohrávali v exhibičním duchu. Myslím, že z naší strany to bylo zasloužené vítězství. Hráči se pak uklidnili a i mladí si dovolili. To je důležité, protože si tím zvedají sebevědomí," chrlil pozitiva utkání Rác.

Kozlové byli nejen trpěliví. I když poslali na gólmana hostí čtyřiačtyřicet neúspěšných střel, stejně to nevzdali. Nakonec dali branky čtyři a brali s přehledem výhru. Navíc udrželi čisté konto.

„V kolektivních sportech se hraje dnes všude, že hra musí být zajištěna dozadu. V posledních zápasech jsme v tomto udělali nějaké chyby. S hráči jsme je rozebírali a proti Moravským Budějovicím byl vidět jasný posun. Hráli jsme zodpovědný hokej a šancí soupeř moc neměl. Přesto párkrát zahrozil a Sejpal spolehlivě podržel. Dobré je, že nám vcelku slušně chytají oba dva gólmany," oplýval spokojeností kolínský trenér Václav Rác, když hovořil o obranné hře a fazóně gólmanů.

Kozlové tedy i po čtrnácti kolech drží první pozici tabulky a z pozice lídra budou zajíždět v sobotu po volném týdnu do Tábora. Ten stojí na třetím místě tabulky s pouhou tříbodovou ztrátou. Znovu se tedy  bude hrát o pozice nejvyšší.

„Tábor byl loni v play off a má vyspělé mužstvo. Má střední generaci, která nám trošku chybí. Hokejově je to kvalitní soupeř. Myslím, že tam bude velmi dobré utkání. Přemýšlíme, že tam taky chceme bodovat," se skromností v hlase, ale se sebevědomím vyřkl před sobotním mačem Rác, že i ke Kohoutům vyrazí Kolínští bojovat o body.

Na jih Čech se přitom vydají po bezzápasovém týdnu, během něhož mají klasický program. „V pondělí jsme měli volnější zábavnější trénink, i když byla i posilovna. Teď pracujeme na kondici a v závěru týdnu nás čeká nácvik herních činností a budeme ladit mužstvo na utkání v Táboře," přiblížil Rác.