Zápas nerozjeli zrovna na jedničku. V první třetině inkasovali, pak si nechali dát dva osobní desetiminutové tresty a v úvodu poslední části dokonce prohrávali 1:3. Pak ale šlápli do pedálů a výsledek? Vyrovnání na 3:3. Úbráněné oslabení a nájezdy. Tam čisté konto gólmana, klička Jankovského, Forsgergovka Hanzla a celkem výhra 4:3 po samostatných nájezdech.

„V poslední době se nám nedařilo a nevstoupili jsme šťastně ani do utkání s Řisuty. V úvodní třetině jsme dostali laciný gól, půl zápasu jsme se pak nemohli dostat do hry," přiznal trenér Kolína Václav Rác, že ani ve Slaném jeho tým v herní pohodě zrovna extra nebyl. „Pak jsme snížili počet hráčů, zvýšili jsme bojovnost. Paradoxně jsme zvýšili i kvalitu hry, i přesto, že jsme byli v obtížích," pochvaloval si.

„Za naše nasazení a góly po hokejových akcích a bojovnost ve druhé polovině utkání bych řekl, že jsme si tu výhru zasloužili," doplnil ještě a nezapomněl pochválit i soupeře, který kolínským hráčům už podruhé letos nadělal vrásky.

„Řisuty potvrdily kvalitu hry. Je znát, že většina hráčů jejich kádru má minulost na Kladně. Na ledě měli přehled a kombinačně hráli velmi schopně," přidal k jejich dobru.
Dva získané body pro Kozly znamenají nejen držení náskoku na čtvrtý Žďár, ale i držení kontaktu s druhým Táborem. „Pro nás to byla důležitá výhra. Obzvlášť ve chvíli, kdy se chceme zvedat z povánočního útlumu," řekl na závěr hodnocení ještě kolínský lodivod Václav Rác.

Další mač sehrají Kozlové doma. V sobotu 1. února hostí Klatovy.