„Měli jsme výborný vstup do zápasu. Vedli jsme 2:0. Pak jsme ale hráli nekoncentrovaně a pustili jsme domácí do hry. Ti se dostali do vedení 3:2. Mají pár mladých šikovných hráčů a my jim dali prostor," popsal první polovinu zápasu trenér Kolína Václav Rác.

Kozlové o svůj dvougólový náskok přišli a museli najednou dotahovat. „Pak jsme sehráli dobře přesilovku a vyrovnali jsme na 3:3, což bylo důležité. Do třetí třetiny jsme trošku přeskupili síly, stáhli jsme sestavu a soupeře jsme přehráli. Za celé utkání jsme si výhru zasloužili. Přesto se musíme zamyslet nad přístupem některých jedinců," doplnil Rác.

V zápase se opakovaně neobjevil útočník Jakub Frolík a obránce Kryštof Kulhánek. Chyběl taky Petr Pýcha. „Frolík má zánět v koleni a antibiotika. Už v posledním utkání, kde nastoupil, hrál 
s tím zánětem, aniž bychom to věděli. Musíme maximálně dodržet dobu léčení," řekl na adresu mladého útočníka 
z Mladé Boleslavi trenér Rác.

„Kulhánek měl opakovaně horečky a sdělil mi, že mi přinese protokol od lékaře, že má salmonelózu nebo něco podobného," vysvětlil kolínský lodivod, jak se to má s urostlým bekem Kozlů a doplnil ještě informace o dalším obránci. „Petr upřednostňuje zaměstnání před hokejem z finančních důvodů. Prozatím bude alespoň trénovat."

Do kolínské sestavy se vrátili naopak dva uzdravení hráči. Petr Morkes hrál už třetí zápas po zranění žeber a v Klatovech si odbyl svou letošní mistrovskou premiéru útočník Jiří Kadlec. Ten se nečekaně objevil na postu obránce. „Na beku máme problémy a Jirka je zkušený hráč. Má dobrou nahrávku a přehled, takže by nám na beku mohl do budoucna pomoci," nastínil trenér Kolína Václav Rác, že právě zadní řady budou místem, kde budeme nově Kadlece vídat.

Kozlové mají nyní na programu dva zápasy doma. V sobotu 18. října hostí Pelhřimov. O týden později pak Moravské Budějovice.