„V úvodu utkání jsme měli aktivitu, ale paradoxně jsme dostali dvě laciné branky z nedůsledností, které předznamenaly další vývoj utkání. Museli jsme skóre pak dohánět a otáčet," popsal stručně trenér Kolína Václav Rác průběh utkání.

Kozlové v úvodním dějství dvakrát inkasovali. Nejdříve si nepohlídali dorážejícího hráče z dálky, pak zase aktivního útočníka za bránou. Jak už ale kouč Kozlů prozradil, jeho tým dokázal utkání otočit. V závěru prvního dějství Malý poslal puk do růžku do svatyně domácích.  V úvodu druhé dvacetiminutovky pak Šafránek poslal do kasy Jankovského puk a nakonec sám Jankovský dokonal obrat, když obkroužil bránu, obránce a přesně zamířil. Kozlové ve třicáté minutě vedli 3:2. Ale docela si ještě zkomplikovali život.

Celkem nasbírali devět dvouminutových trestů, takže hráli víc než dost času v oslabení. A v poslední třetině nenašli na domácí zbraň a ve vlastním pásmu se bránili skoro celých dvacet minut. Poměr střel 16:2 pro domácí z poslední části utkání mluví za vše.

„V dalším průběhu jsme hráli živelně a domácí jsme pustili do tlaku zejména častým vylučováním našich zkušených hráčů. Domácí měli šance, fanoušci je podporovali, takže to bylo těžké. Náš největší problém byl v častém vylučování. Na druhou stranu je potřeba říct, že jsme ta oslabení sehráli výborně a dovolili jsme soupeři minimum šancí. Standardní výkon předvedl gólman Sejpal, který tým ve vypjatých situacích podržel," shrnul a uzavřel Rác s tím, že ho mrzí, že se Kolín do tolika oslabení vůbec dostal, ale že musí tým pochválit za předvedenou hru v oslabení.

Třetí mač čtvrtfinálové sérii je na programu už v úterý. Od 18.07 hodin Kozlové hostí Moravské Budějovice znovu v Kozlí aréně.

„Moravské Budějovice nejsou favoritem této série. Ale právě proto pojedou do Kolína v pohodě, zahrají si hokej a pokusí si samozřejmě sérii si prodloužit. My musíme hrát na rozdíl od nedělního utkání v Moravských Budějovicích daleko zodpovědněji a koncentrovaněji," nastínil Rác, co je potřeba k tomu, aby Kolínští zpečetili postup do semifinále už v úterý.