„Atmosféra byla krásná, i když je pravda, že většina diváků byla z Kolína. Padlo jedenáct gólů, to je paráda. Hrálo se nahoru dolu. Bylo to derby," rozplýval se po zápase trenér Nymburka Pavel Bičiště.

Výsledek utkání mu ale už takovou radost neudělal. Nymburk prohrál 5:6. Nicméně Nymburští nakonec bojovali o remízu až do konce, takže nebyl ani nijak extra zklamaný.

„Klukům chci pogratulovat k výkonu. Bojovali jsme. Škoda, že když jsme na začátku otáčeli na 4:2, nedali jsme další branky. Šance jsme měli a být to třeba 6:2, mohli jsme i vyhrát," přemýšlel nahlas po utkání nymburský kouč.

Jak to tedy v zápase bylo? Byl to mazec. Nejdřív Kolín ve čtvrté minutě vedl 2:0. Ve dvanácté minutě už to bylo 4:2 pro Nymburk a na konci druhé třetiny už zase vedl Kolín 5:4. A ten nakonec vyhrál 6:5.

Na ledě se pořád něco dělo. Pořád padaly branky, pořád byla akce. Žádná opatrná nuda.

„Vstup do zápasu nám naprosto nevyšel. Prohrávali jsme hned 0:2. Pak jsme ale dali Kolínu laciný gól odrazem od mantinelu, a to nás nakoplo. Pak jsme vyrovnali. Kolín byl všude pozdě, my byli všude brzo. Šli jsme do vedení. Karta se úplně obrátila," popisoval zápas Bičiště.

„Ve druhé třetině ale soupeř vyrovnal a ještě navýšil skóre. Takže jsme do třetí třetiny chtěli jít hrát poctivě odzadu a počkat na šance, na nějaké vypíchnutí kotouče. Na konci zápasu jsme dokonce snížili a šli jsme do power play. Ta se nám vydařila, měli jsme střely. Bohužel gól nepadl," přemítal dál v hlavě nymburský lodivod.

Kozlové vyhráli 6:5. A byla to pro ně cenná výhra. Jednak to byly zkrátka tři body, pak výhra v derby, ale hlavně několik hráčů hrálo v nemoci či nachlazení a podali heroický výkon.

„Byli jsme v obtížích. Onemocněli nám nějací hráči, jiní nastupovali s velkým sebezapřením do zápasu. Byli také nemocní. Třeba kapitán Šafránek. Ale navzdory nemoci podal výborný výkon. Ukázal se jako správný kapitán," chválil po zápase trenér Kolína Václav Rác kapitána Šafránka, ale i další hráče.

„Na začátku jsme se dostali do dvoubrankového vedení, ale paradoxně se pak odrazil puk od mantinelu a domácí snížili na 1:2. Naší mladí beci pak ztratili jistotu a najednou domácí otočili na 4:2. Od druhé třetiny kluci podávali výborný výkon. Třetinu jsme vyhráli 3:0 a zase my jsme obrátili vývoj zápasu. V poslední třetině už jsme naše vedení kontrolovali. Vstřelili jsme další branku," nepochyboval nad svými svěřenci Rác.

Dvougólový náskok ale Kozlové až do konce neudrželi. Tři minuty před závěrečnou sirénou snížili hráči Nymburka v přesilovce. ,,Domácí na konci zápasu v přesilovce snížili na 5:6 a pokusili se v rychlé power play ještě vyrovnat, ale naši kluci s velkou obětavostí zápas dohráli a ubránili. Na ledě nechali všechno," byl nadmíru spokojený Rác.

Kozlové si výhrou upevnili čtvrté místo v tabulce. Nymburk je stále osmý. Dva body má k dobru na deváté Řisuty.

Další utkání sehraje Kolín v sobotu. Na domácím ledě hostí od 17.07 hodin Vrchlabí.