„Beroun je soupeř, který hrál vyloženě fyzický hokej, který na nás svým způsobem platí a platil i v zápase. S postupem času jsme se ale dostali do hry a Beroun jsme přehrávali. Dali jsme i góly," komentoval kolínský lodivod vývoj utkání.

Narážel tím při tom na fakt, že Kozlové ve druhém dějství rozemleli berounské Medvědy jak zrnka kávy. Přestříleli je skoro trojnásobkem střel a navíc se dostali do vedení 2:1.

„Paradoxně ve třetí třetině jsme i přes zkušenější hráče začali být pasivní a pustili jsme Beroun zpět do hry," zdůraznil pak Rác moment 
z úvodu posledního dějství, kdy Kozlové polevili a naopak byli sami několik minut pod palbou, což vyústilo ve vyrovnávací branku.

Víckrát ale hosté už neudeřili. Kozlové hnaní více jak šestnácti stovkami diváků zápas opět strhli na svou stranu a třemi dalšími góly rozhodli. „Závěr jsme zvládli fantasticky a rozhodli jsme ho jednoznačně v náš prospěch," liboval si Rác, který si byl dobře vědom, že Kolínu fungovaly hlavně dvě věci – kolektiv a přesilovky.

„Podali jsme kolektivní výkon. Každý odvedl svůj díl práce. I kluci ze čtvrté lajny, kteří už v poslední třetině nenastupovali, nám pomohli. Hrajeme jako tým," zdůraznil Václav Rác, že to považuje za důležité a doplnil, proč přesilovky teď hrají kolínský prim.

„Přesilovky jsou o hráčích. My jsme udělali přesilovkovou formaci s Kulhánkem na beku, ale protože už nemůže hrát, posunuli jsme na beka Kadlece a do centra Šafránka. Kluci jsou zkušení a fungují a dávají góly."

Ve středu do Mostu

Kozlové po pondělní výhře a jednom úterním tréninku ale pokračují ve svém barážovém programu a už ve středu zajíždějí do Mostu. Most zatím vede barážovou tabulku. Hrál dva zápasy a nezaváhal. Porazil Sokolov 2:0 a Beroun 7:1.

„Před baráží se proslýchalo, že Beroun a Most nebudou nejnebezpečnější soupeři, ale my ctíme zkušenější soupeře z vyšší soutěže a Most je pro nás pořád jeden z favoritů baráže. Nicméně budeme přemýšlet 
o tom, jak tam uspět," neskrýval Rác myšlenky na to, že i v Mostě by Kozlové klidně rádi bodovali.

Zápas na severozápadu Čech začíná v 17.30 hodin.