Mohl by být plný zimák

Je to vždy derby se vším všudy. Padají góly, není nouze o šarvátky, bývá skvělá atmosféra. Bude tomu tak i nyní? „Hodně nás mrzí, že na hokej lidi nechodí. Mrzí to mě i hráče samotné. Hrajeme to vlastně hlavně pro skalní příznivce. Teď by mohl být plný zimák," řekl před derby trenér nymburských hokejistů Pavel Bičiště.

Kromě výborné atmosféry kouč Nymburka očekává líbivý hokej. „Myslím, že to bude hezký zápas. My jsme se na derby připravovali, atmosféra v kabině je výborná. S Kolínem je to vždycky prostě jiný zápas," uvědomuje si Bičiště význam derby. „Dopředu se neví, kdo vyhraje. Kolín sice trochu tápe, ale na tom teď tolik nezáleží. Je to kvalitní tým, jen jim tam asi nepadají góly. Nějaké podcenění rozhodně nepřichází v úvahu," varuje svěřence s předstihem jejich trenér.

Ten si hned také vzpomněl na první vzájemné měření sil na ledě Kolína ve druhém kole. „My jsme prohrávali 1:5, ale Kolín to pak nezvládl. A my jsme vyhráli i nájezdy. Od té doby na Kolín padla deka. Jinak jsou to vyrovnané souboje," řekl nymburský lodivod.

Bude rozhodovat disciplína

A jak na soupeře? Kouč má jasný návod. „Kolín dobře napadá, takže bude důležitý přechod z obrany do útoku. A také disciplína. Důležité také bude, jak se nám bude dařit střelecky," má jasno šéf nymburské lavičky, který bude mít pohromadě kompletní kádr. „Žádný z hráčů by neměl být mimo, jsme kompletní," řekl Bičiště.

A navíc bude mít k dispozici hráče z Mladé Boleslavi. „Určitě někteří přijedou. Tým doplníme tak, abychom měli čtyři kompletní lajny. Možná dostanou někteří kluci po nemoci volno a nahradíme je svižnými bruslaři. Chceme být aktivní a vlétnout na ně," burcuje svůj tým trenér Nymburka. „Nám se nyní daří střelecky. Neměli bychom tedy vyjít střelecky naprázdno, z toho strach nemám. V každé pětce jsou hráči, kteří umí dávat góly," dodal nažhavený Bičiště.

„Nymburk je nahoře, má sebevědomí. Ale já věřím, že se tam porveme o body. I proti Hodonínu jsme si minimálně bod zasloužili. A cesta jinudy nevede. Musíme to odjezdit a odehrát srdcem a přes to se do té soutěže dostat. A máme na to, takže se ze všech sil pokusíme i v neděli 
v Nymburce," slibuje před dalším mačem kolínský trenér Václav Rác.

Divácky atraktivní duel začíná na nymburském zimním stadionu v neděli v 17.00 hodin.