Začíná třetí třetina. Kozlové do ní jdou za stavu 1:3. Vedou. Měli navrch. Domácí je zaskočili pouze na úplném začátku, po 15 sekundách. Pak už ne. Sice to zkoušel na konci první třetina Bárta, ale to Sejpal Kozly podržel.

Jinak Kozlové vévodili hrací ploše. Semirád trefil tyčku, pak Malý využil dlouhý pas Březiny. Po Zumrově tyčce procedil puk do brány Kadlec starší a po Malého přihrávce ještě Pipek dával do prázdné. Po dvou třetinách z toho bylo vedení 1:3.

Teď se jim ale nedaří, ztrácí puky. Nedokáží je vyhazovat z obranné třetiny a domácí hrozí. Zayml za kolínskou obranou tváří v tvář Sejpalovi je zatím jen hrozba. Marek o minutu později ale už jen nehrozí. Je to gól. A za další dvě minuty střílí Chaloupka od modré a puk se taky stočí do brány. Za dvě minuty je vyrovnáno.

Sprcha pro Kozly, ale odměna pro domácí, kteří přidali do obrátek ve třetí třetiny. Jenže o to tvrdší je pro ně poslední minuta.

Kozlové po přečkaném oslabení vyrážejí dopředu. Hanzl je na puku, rozhlíží se a vidí to. Sám Malý u brány. Tak mu posílá puk přesně na hokejku a půl minuty před koncem třetí třetiny Kozlové rozhodují. Z jihu Čech odvážejí všechny tři body za výhru 4:3.

Branky: 1. Suchánek (Vylíčil), 48. Marek (Ferebauer, Cikán), 50. Chaloupka (Ferebauer, Bárta) – 11. Malý (Panna, Březina), 26. Kadlec st. (Panna), 30. Pipek (Malý, Semirád), 60. Malý (Hanzl, Panna). Rozhodčí: Valenta – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 90. Třetiny: 1:1, 0:2, 2:1.

Kolín: Sejpal – Hanzl, Kadlec st., Voženílek, Březina, Barták, Skokan – Malý, Semirád, Panna – Morkes, Zumr, Pipek, Černý, Krajňák, Kadlec ml. – Kozák.