První víc jak půl hodiny to byla nuda, nuda a zase nuda. Byl to hokej bez náboje, bez atmosféry. Ani pak to ale nebyl žádný šlágr. Nakonec si Kozlové připsali do tabulky druhé ligy upocenou výhru 2:1 nad Děčínem.

První vzrušující moment zápasu přišel až v šestadvacáté minutě, když se Malý dostal za beky hostů a mířil na bránu. Ale s nimi na zádech a bekendovým pokusem uspět nemohl. Minutku na to zase Šifta hezky vystřelil z kruhů, a tomu zase chyběla teč. Na dva povedené okamžiky Kolína bylo rychle zapomenuto. Na druhé straně se totiž slavilo.

Přečíslení tři na dva vyšlo hostům náramně. Postupně si mezi sebou vyměnili puk a Filipovský zamířil dolu k tyčce. Kozlům pěkně zatrnulo. Na soupeře, který se krčil na předposledním místě tabulky, se kasali, ale na ledě z toho nic nebylo.

Kolínský oblak marnosti protrhl až na konci druhé třetiny Pavel Šifta. Do brány umístil Malého nahrávku zpoza brány až mu z toho hokejka z ruky vylétla. Euforii z gólu domácí navíc podtrhli dalším gólem. Z přesilovky. Od modré vystřelil Jankovský, jeho pokus před bránou tečoval Nedbal. Vítězná branka. Byl to druhý gól Kolína a znamenal výhru.

Po poslední nevýrazné třetině, která nakonec skončila 0:0 a ve které se Kozlové s každou šancí hostů museli bát o výsledek, zápas skončil těsně o gól  2:1. Děčínští mohli litovat, že při tak slabém výkonu Kolína nějaký ten bod neurvali.

Kolínští se paradoxně po pátém kole a bídném výkonu z utkání proti Děčínu dostali do čela tabulky. Jsou jeden bod před Sokolovem, který má ale zápas k dobru.

Branky: 34. Šifta (Malý, Pýcha), 37. Nedbal (Jankovský, Šafránek) – 28. Filipovský (Kment, Hašek). Rozhodčí: Battěk – Tasch, Potůček. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Třetiny: 0:0, 2:1, 0:0. Diváci: 600.
Kolín: Moravec – Muláček, Pácal, Pýcha, Hanzl, Skokan, Barták, Procházka, Nedbal – Jankovský, Šafránek, Veselý – Malý, Valášek, Šifta – Morkes, Mejzr, Ježek – Kozák, Semirád, Zumr.