Kolín – Nymburk 6:2

Navrch měli domácí od začátku. Dostávali se hned do šancí a tlačili. Když pak Šafránek využil přesilovku z prví mezi kruhy, nikdo se nemohl divit, že Kolín vede. Kolínští navíc minutu na to dali druhou branku, když se ve středním pásmu splašil Němec, a to byl pro Nymburk definitivní hřebík do rakve.

Nymburk neměl ve středu svůj den. Nymburští málo bruslili a nebyli důrazní. Vždyť čtyři góly dali Kozlové poté, co hosté buď špatně rozehráli nebo špatně zpracovali puk.

Kozlové tak bez obtíží dobruslili k výhře 6:2 a třem bodům, které je vrátily na třetí místo tabulky. K tomu mají jeden zápas na Nymburk k dobru.

"Od začátku jsme byli lepší, bruslivější, důraznější. Zaslouženě jsme v první třetině soupeři gólově utekli. Pak jsme hráli dobře a soupeře jsme nepustili do extra ložených šancí. Až v závěru jsme udělali dvě chyby, ale to už pod dojmem vysokého vedení,“ řekl trenér Kolína Petr Martínek.

 "Nepodali jsme žádný výkon. Nevytvořili jsme si žádné šance, až ve třetí třetině jsme dali góly, to ale až když Kolín jednoznačně vedl a brankář Sejpal byl asi zmrzlý po celém zápase. Pro nás to byl propadák. Bez bruslení to nejde. Nedali jsme si nahrávku. Pak nemůžeme chtít vyhrát,“ byl si nymburský trenér Pavel Bičiště vědom, že jeho tým byl ve středu bezzubý.

Branky: 14. Šafránek (Pýcha, Zumr), 15. Němec (Hanzl), 33. Pochobradský (Havelka), 41. Zumr (Šafránek, Jankovský), 46. Pochobradský, 54. Jankovský (Zumr) – 48. Eis (Stehlík, Bičiště), 59. Stehlík. Rozhodčí: Battěk – Svoboda, Marek. Vyloučení: 2:6, navíc Němec (KOL) DKU za BTK. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 776. Třetiny: 2:0, 1:0, 3:2.

Kolín: Sejpal – Březina, Pýcha, Hanzl, Bezděk, Havelka, Barták, Jelínek – Jankovský, Šafránek, Zumr – Kozák, Semirád, Malý – Pochobradský, Martínek, Němec – Netušil, Pilný, Kadlec.