Kdo dal první gól zápasu, ten bral výhru. To zatím platí o osmifinálové sérii vyřazovacích bojů mezi hokejisty Kolína a Vrchlabí. Ve středu se do vedení dostali už v sedmé minutě domácí a taky nakonec vyhráli.

Rozhodující krok udělali v prostřední části, kdy po kolínském vyrovnání dokázali odskočit na rozdíl dvou branek. Kozlové pak na začátku třetího dějství snížili, a vymysleli tak i v dalším zápase zajímavou zápletku, ale místo vyrovnání inkasovali. Pět minut před koncem předčasně ukončil kolínské pokusy o vyrovnání tečí Urban.

Ani power play Kolínu nepomohlo k dohnání manka. Série se v pátek přesouvá do Kolína za stavu 2:1 pro Vrchlabí. „Moc se nám ten zápas nepovedl. Ne že bychom nechtěli, ale byly tam individuální chyby a u některých hráčů nedisciplinovanost. To dnešní zápas rozhodlo," řekl trenér Kozlů Jiří Seidl.

Branky: 7. Filip (Klement), 33. Šťastný (Procházka), 34. Čurda (Miškovský), 55. Urban (Jirků, Čurda) – 27. Panna (Malý), 45. Malý (Panna). Rozhodčí: Jechoutek – Svoboda, Schopf. Vyloučení: 5:3, navíc Klement 10 min OT (VRC) a TS za faul Bartáka – neproměněno. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 1210. Třetiny: 1:0, 2:1, 1:1.
Kolín: Koutský – Hanzl, Březina, Voženílek, Zdeněk, Barták, Skokan – Malý, Semirád, Panna – Morkes, Krajňák, Kadlec st. – Černý, Zumr, Kozák – A. Kadlec.