„Chceme získat maximální počet bodů a ještě zaútočit na druhé místo,“ hlásil za celou kabinu obránce Petr Pýcha.

To však netušil, jak daleko bude od přání. Realita totiž byla úplně jiná. Proti Klatovům hokejisté Kolína prohráli na nájezdy 2:3, pak přišel pro všechny fanoušky šok – porážka s posledním Pískem 0:1. Místo oslav rozčarování.

Za záchrannou brzdu zatáhli v sobotu, kdy porazili druhý Žďár nad Sázavou 5:4. „Jsme určitě šťastní, že se nám povedlo vyhrát. Dva zápasy se nám nepovedly, s kluky jsme si něco řekli. Měli jsme dlouhé rozhovory. Kluci proti Žďáru ukázali, že to dokážou. Že když budou mít vůli, touhu a dají do toho obrovské srdce, můžou hrát parádní hokej,“ řekl po vítězném mači kolínský trenér Petr Martínek.

„A myslím, že jsme zaslouženě zvítězili,“ dodal.

Výsledek byl dlouho otevřený. Vítězný gól vstřelil 29 sekund před koncem základní hrací doby kapitán Malý.

„Žďár má výborné mužstvo. Já jsem i přesto přesvědčen, že jsme byli po dvě třetiny lepší. Ve třetí třetině jsme se nechali ale dostat pod tlak, protože jsme měli hodně vyloučených. Žďár se dostal na koně. Nabádal jsem kluky, abychom nefaulovali a byli aktivní. Vrátilo se nám to přesilovkou, kterou jsme na konci parádně využili,“ konstatoval Martínek.

Čtvrtý domácí zápas v řadě sehrají Kozlové v sobotu proti David servisu České Budějovice.

„Každý zápas chceme vyhrát, bohužel ale dva zápasy jsme prohráli. Mužstvo spadlo trošku na dno, ale věřím, že se znovu přesvědčilo, že důrazem, vůlí a vzájemným povzbuzováním to půjde. Doufám, že se nám podaří v sobotu proti David servisu přidat další body,“ přeje si Martínek.

Do konce základní části zbývá odehrát ještě osm kol. Kolín v nich bude útočit na první čtyřku, od které je dělí pouhý bod. To by znamenalo začínat play off před vlastními diváky.

„Hokej hrajeme pro diváky a diváci za námi stojí. Proto se chceme dostat nahoru,“ řekl důrazně Martínek.

Kolínu se v letošní sezoně daří víc na ledě soupeřů než doma. „Soupeři k nám jezdí hrát totálního zanďoura. Kromě Havlíčkova Brodu a Žďáru vesměs všichni hrají jen zezadu. My nemáme tolik kreativity, abychom dokázali porazit Písek, i když je přestřílíme obrovským poměrem. Soupeři jsou zalezlí a čekají na naši chybu. My, jak se tlačíme, chybu uděláme. Bohužel k tomu nedáváme góly, a to je problém,“ popsal hlavní příčiny domácích výpadků.

Snad v sobotu proti Českým Budějovicím nepřijde další.