Vrchlabí vyhrálo šest utkání v řadě a z posledních deseti prohrálo jen dva. Po Nové roce Vrchlabí porazilo Děčín 3:1, Letňany 5:1 a Most 4:3.

"Je to výzva pro nás pro všechny, protože doma s Řisuty se nám to nepovedlo, naopak předtím ve středu jsme předvedli výborný výkon v Jablonci. Byly to zápasy jako den a noc. Jsem přesvědčen, že si to kluci v hlavách uvědomili a že ve Vrchlabí se zase všichni zvednou a zase budou bojovat, jako jsme bojovali v Jablonci, a ne jako jsme to bohužel odchodili proti Řisutům,“ uvedl trenér Kolína Petr Martínek.

Ten vzpomínal na senzačně poraženého lídra z Jablonce 6:4, když Kozlové po první třetině prohrávali 0:4, ale taky poslední duel, kdy doma podcenili Řisuty a prohráli 2:5. S tím je Kolín třetí, 11 bodů za Vrchlabím a sedm bodů před Nymburkem.

Statistika vstřelených a inkasovaných branek je pro Kolín a Vrchlabí velmi vyrovnaná. Kolín v sobotu došplhal na sto vstřelených branek, když tu stou vsítil Marek Němec. Vrchlabí je zatím šest branek pod vrcholem. Naopak ale zase inkasovalo zatím jen 65 branek, kdežto Kozlové jsou u čísla 78. Jsou v tom ale nejlepší týmy skupiny, protože všechny další inkasovaly minimálně devadesát branek.

Zápas ve Vrchlabí začíná v 18 hodin.