KOLÍN – NYMBURK 3:4 SN

Nymburk šel do vedení v půlce první třetiny. Při signalizovaném vyloučení domácí nepohlídali nymburskou převahu na ledě a Stehlík mohl slavit úvodní branku. O vyrovnání se postaral kolínský bek Pýcha, který projel útočnou třetinou a bez servítek prostřelil dva bránící hráče i gólmana.

V úvodu druhé části šel do vedení pro změnu Kolín, když Šafránek vyřešil souboj jeden na jednoho gólovou střelou po ledě. Ale vedení si do kabin nesli Nymburští. Nejprve využili špatné rozestavění Kolína a chaosu kolem Sejpalovy branky a chvíli na to nepohlídaného hráče před Sejpalem.

KENDALL SMITH, který je jednou z posil nymburského basketbalového mužstva pro nadcházející sezonu, je již v Nymburce.
Posila Nymburka Kendall Smith: Rozhovor v češtině asi nezvládnu

Začátek poslední dvacetiminutovky přichystal pro diváky další vyrovnání stavu. Tentokrát byl na teč připraven Dominik Zumr. Jeho branka byla na dlouhou dobu poslední. Ve zbylých osmnácti minutách základní hrací doby se nikdo netrefil, ač šancí bylo k vidění dost. Nakonec ani v pětiminutovém prodloužení.

A dlouho to vypadalo, že i nájezdy se pojedou do nekonečna. Nakonec se v nich stal jediným exekutorem nymburský Rittig v páté sérii a přisoudil svému týmu výhru 4:3 po nájezdech.

Přátelskou odvetu hrají Kolín s Nymburkem příští týden ve čtvrtek, od 18.00 na ledě Nymburka.

• Branky: 15. Pýcha, 28. Šafránek (Malý), 42. Zumr (Mlčoch) – 10. Stehlík, 29. Burda (Eis, Král), 32. Rittig (Dvořák, Foerster), 65. Rittig ze samostatného nájezdu. Vyloučení: 1:3. Oslabení: 0:0. Třetiny: 1:1, 1:2, 1:0 – 0:0, 0:1. Diváci: 324.

• Kolín: Sejpal – Pýcha, Zdeněk, Hanzl , Mlčoch, Březina, Barták, Sladký – Semirád, Šafránek, Malý – Zumr, Martínek, Němec – Kadlec, Pilný, Kozák – Netušil, Černý.

• Nymburk: Krofta – Kříž, Novotný, Jirásek, Rittig, Mirochnikov, Smejkal, Josefus, Stehlík, Eis, Dvořák, Kerda, Král, Nezbeda, Burda, Foerster.

Z jedenáctého ročníku běžeckého závodu Kolínská desítka, sobota 26. srpna 2017.
Kolínská desítka se běží v neděli

TEREZA HÖLZLOVÁ