Kolín – Jablonec 3:1

Všechny tři góly dali kolínští novicové. Dva Denis Kusý, jeden Ondřej Panna.

Kusý nejdřív v první třetině otevřel skóre utkání. Po rychlém přechodu přes modrou přišla nahrávka a Kusého přesná střela pod víko. Pak Panna jabloneckého gólmana překonal po pasu Morkese svižnou střelou. Gólový účet v poslední třetině uzavřel Kusý, který prokličkoval až k druhé trefě do růžku.

Protože hosté využili jednu přesilovku, kdy puk do branky docvrkali jak kuličku, utkání skončilo 3:1 pro Kozly.

V zápase se představila kromě domácích a již déle v Kolíně trénujících hráčů také šestice hráčů z Pardubic.

Smolně dopadl první start pro Martina Krajňáka, který po souboji u mantinelu v první třetině musel být odvezen do nemocnice na šití tržné rány na čele.

,,Výsledek ne že by mě nezajímal, jsem rád, že jsme vyhráli, ale ten výkon, který jsme podali, se mi nelíbil. Hráli jsme sice poprvé, ale chyběl nám větší důraz do brány a hlad po gólech. To tam nebylo," hodnotil utkání kolínský trenér Jiří Seidl, který už se těší na čtvrteční utkání.

Ve čtvrtek se do utkání už zapojí i obránce Jan Hanzl a útočník Jiří Kadlec starší. Oba měli v úterý volno. ,,Jsou to dva hodně zkušení hráči a hodně dobře je znám. Spíš jsem potřeboval zkusit ty hráče, co tolik neznám, takže proto dostali volno," vysvětlil Seidl.

Další přátelský zápas hrají Kozlové ve čtvrtek 18. srpna od 18 hodin proti Žďáru nad Sázavou. Duel se hraje opět v Kutné Hoře.

Branky: 13. Kusý (Pipek), 16. Panna (Morkes), 58. Kusý (Skokan) – 54. Brokeš. Rozhodčí: R. Špringl ml. – R. Špringl st., P. Špringl. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 150. Třetiny: 2:0, 0:0, 1:1.
Kolín: Sejpal (od 31. Koutský) – Horyna, Březina, Voženílek, Skokan, Barták, Zajíc, Pýcha, Havelka – Malý, Krajňák, Semirád – Morkes, Zumr, Panna – Pipek, Kusý, Kadlec ml., Jelínek, Marvánek, Bašus.