"Utkání jsme začali hrozně špatně. V první minutě jsme dostali branku, ale postupem času jsme výkon zvedali, vyrovnali jsme. Myslím, že byl Brod nepatrně lepší, ale myslím, že jsme i my hrozili a že to z naší strany nebylo špatné. V závěru třetiny jsme dostali gól náhodný sražený ze vzduchu. Takové góly se stávají. To nás trošku nalomilo,“ začal své hodnocení utkání kolínský lodivod Martínek. Popsal první třetinu, ve které kozlové sice rychle inkasovali, ale taky rychle vyrovnali a vrátili se do zápasu.

"Druhou třetinu jsme začali výborně. Měli jsme náznaky šancí, hráli jsme velmi dobře. Ale pak přišlo vyloučení, kdy špatně střídáme, prostě nesmysl. Pak útočný faul, nesmysl, a to nás celé položilo. Soupeř má přesilovky bohužel perfektně zvládnuté a my jsme ještě hráli systémově velice špatně,“ pokračoval vyprávěním o druhé části hry.

Tam měli kozlové nejdřív navrch, až domácí fanoušci na své borce pískali. Jenže kozlové tlak neproměnili, pak faulovali a za šest minut dostali čtyři góly. Dva z toho v oslabení. Ten první jedenáct sekund před jeho koncem, ten druhý dvě sekundy před jeho koncem.

Ilustrační foto.
Hrozící vodu ze Šembery mají pomoci zastavit peníze kraje

"Už si člověk říká, že to oslabení přežil, ale pořád kluci musí myslet na to, jak se to hraje systémově a ne na to, jak to zrovna chtějí sehrát oni. Jestliže hrajeme oslabení a bek mi hafne na červené čáře a oni jedou v přečíslení a dávají do prázdné brány, jestliže mi vysoký útočník nesestoupí na brankoviště, protože už bude skoro po přesilovce, tak to je těžké. Paradoxně to byli jedni z nejzkušenějších hráčů mužstva,“ byl zklamaný Martínek.

Ten pak do třetí části vypustil dravé mládí a naopak posadil některé i ze zkušenějších hráčů. Zápas nedohráli beci Hanzl s Březinou a útočníci Kysela s Veselým. "Nerad bych říkal potrestali, ale ti hráči, co seděli ve třetí třetině, patřili k nejslabším na hřišti, ne v našem mužstvu, ale na hřišti. Musí se nad sebou zamyslet. Další věc je, že tu jsou mladí kluci a kdy jindy jim dát šanci. Když prohráváme 1:6, tak ať se o to jdou rvát. I když to pro ně bylo těžké. Myslím, že to zvládli se ctí a nebýt v závěru chyby, tak jsme tu třetinu remizovali,“ pochválil Martínek mladé hráče.

Kolínští tedy i v poslední třetině jednou inkasovali, zase v oslabení. "Mají na to výborné hráče, ať je to Endál, Třetina, Přidal, Milfait, Vašíček, těch bych najmenoval straně moc. Ti kluci jsou zkušení a ještě šikovní, takže se hodně těžko brání. Ale oni ty góly dali po našich hrozných chybách, a to je na tom to nejhorší. Není možné, že jim namažeme přímo na hůl, aby si dali gól. To jsou chyby, které zkušení hráči nesmějí dělat. Podle čeho se pak vedle nic mají učit ti mladí?“ ptal se Martínek.

Kozlové mají šanci na nápravu už zítra. Doma hostí páté Moravské Budějovice, ty na začátku sezony několikrát prohrály, ale v posledním kole už třeba deklasovaly v tu chvíli první Žďár 10:4. "Mají velmi dobré mužstvo. Výsledky, které do středy měly, neodpovídají jejich kvalitě. Je to dobrý tým. My se ale určitě probudíme do jiného dne. Všichni si uvědomí, co bylo v Havlíčkově Brodě špatně. Myslím si, že budou hrabat takovým způsobem, že ten zápas zvládneme,“ věří pevně před duelem se Žihadly lodivod Petr Martínek.

Lesopark v Pečkách.
Pečečtí znají prvotní návrh revitalizace