V prvním utkání je zradila oslabení a prohráli 2:6. Doma prohráli až po nájezdech 1:2 a v neděli ve Žďáru padli 3:4 po prodloužení.
Přitom od šesté minuty vedli, pak i celou třetí třetinu. Žďár vyrovnal 50 sekund před koncem.

„Jsme strašlivě zklamaní. Tohle je hrozně citelná rána, která se nám stala. Jeli jsme do Žďáru s jednoznačným cílem uspět. Udělali jsme pro to úplně maximum. Musím obrovsky smeknout před celým týmem. Bohužel se nám to nepovedlo. Hráli jsme výborný hokej, byli jsme jasně lepší, ale štěstíčko nám nepřálo. Musíme jenom pogratulovat soupeři k postupu,“ uvedl trenér Kolína Petr Martínek.

„Je to pro nás těžké a mohu říct i nespravedlivé. Bohužel je to sport, a i porážky ke sportu patří. Tato byla ale hodně krutá,“ podotkl.
V pátek doma sahali Kozlové také po výhře. Žďár vyrovnal čtyři minuty před koncem základní hrací doby. Na Vysočině pak vyrovnal 50 sekund před koncem třetí třetiny. Kozly od výher dělilo opravdu málo. Nakonec jsou z toho porážky a konec sezony.

„Určitě jsme si zasloužili ještě domácí zápas. I soupeři uznali naši kvalitu. Oni jsou nesmírně šťastní, my jsme nesmírně zklamaní. V této sérii jsme nebyli horší. Na výsledek ano, ale herně jsme byli rovnocenní a ve dvou zápase ze tří jsme byli i lepší. Na to se ale nikdo nebude ptát. Dál postupuje Žďár, dál hraje Žďár a nám nezbývá než jim poblahopřát,“ byl smutný Martínek.

Dresy kolínští hokejisté ale ještě nebalí. V pátek si zahrají ještě jeden zápas. Srandamač s fanoušky.

„Bohužel pro nás sezona skončila. Sejdeme se až v pátek. Zahrajeme si s fanoušky. Po něm bude oficiální týmová rozlučka. Pak půjdou kluci na hokejovou dovolenou a předpokládám, že letní příprava začne 1. května a uděláme vše pro to, aby ta příští sezona byla ještě o krapet úspěšnější. Myslím si, že i letos mohla být ještě úspěšnější,“ nastínil program svého týmu Petr Martínek.