Kozlové vlastně ani jedno utkání s Havlíčkovým Brodem neměli rozehrané špatně. Venku ale dvakrát doplatili na hru v oslabení. Když havlíčkobrodští hráči nasypali góly v přesilovkách, bylo po zápase. V obou domácích utkáních dali Kozlům tři góly v přesilovkách. V Kolíně sahali Kozlové po výhře, nakonec hosté dvě minuty před koncem vyrovnali a byla z toho prohra po nájezdech. Napočtvrté to dokázali. Lídra tabulky porazili 6:3.

„Určitě jsme za vítězství rádi. Byl to skvělý zápas. Hráli jsme výborně. Soupeř nás tlačil ve druhé třetině, když jsme se dostali pod tlak díky soupeřovým přesilovkám, ale za bojovnost, nasazení a touhu jsme si vyhrát zasloužili,“ byl šťastný kolínský trenér Petr Martínek.

Kozlové vyhráli všechny tři třetiny rozdílem jednoho gólu 2:1. A po většinu utkání vedli. „Byl bych rád, když by se gólová štěstěna v negativním slova smyslu, že nám to doma nepadá, otočila na opačnou stranu a začalo nám to tam padat i před vlastními diváky. Minimálně tak jako proti Havlíčkovu Brodu, kde se nám střelecky dařilo,“ byl rád Martínek.

Zápas se jako vždy lámal v přesilovkách. Havlíčkův Brod jich měl pět a jedno trestné střílení, Kozlové dvě. Výsledek? 1:1. Zde to pohlídali, a to rozhodlo. V obou utkáních, kdy Havlíčkův Brod jednoznačně zlomil zápas na svou stranu, totiž Kolínu nasázel tři branky v početní výhodě. „Věděli jsme, že jsou vynikající v přesilovkách. Chtěli jsme mít co nejméně vyloučených. Byly to fauly, byly pískané, ale dostali jsme jen jeden gól. Podařilo se nám je ubránit. Připravovali jsme se na ně a myslím, že jsme to zvládli. Motivovalo nás to k dalšímu výkonu,“ přemítal kolínský trenér.

Kozlové měli v utkání kromě úspěšně ubráněných oslabení taky devizu v brance. Obětavě hráli i v obraně.

„Měli jsme výborného Martina v bráně. Dozadu bylo několik okének. Soupeř jel několikrát sám na bránu, proto jsem až tak spokojený nebyl. Ale v naší obranné třetině jsme byli hodně důrazní, to bylo lepší. Navíc jsme byli důrazní v útočné třetině, což nám v minulých zápasech chybělo, a proto jsme dali branky,“ vysvětloval, co stálo za úspěchem Kolína.

Kozlové dali šest gólů. Dva z nich si připsal obránce Březina. Jednou proměnil akci s Kadlecem, když poslal puk k tyčce. Podruhé překvapil snad všechny v přesilovce. Zpoza brány nenahrál, ale vyjel a vystřelil. Gól.

„Udělal to skvěle. Dal jsem ho na přesilovku před bránu, protože chceme co nejvíc střílet, aby tam clonil gólmanovi s tím, že má i roli za bránou. On to udělal fantasticky. Přesně tak, jak bych si to představoval,“ pochvaloval si lodivod Kolína.

Sečteno, podtrženo. Tři body nad lídrem a přiblížení se třetímu místu tabulky.

„Máme pokoru, Havlíčkův Brod je výborné mužstvo a to u nás i předvedl, ale samozřejmě jsme hrozně šťastní, že jsme vyhráli a doufám, že nás to bude motivovat i do dalších zápasů,“ dodal Martínek.