„S několika kluky jsme se dohodli, že podržíme Movember, což je proti rakovině prostaty. Takže si během celého listopadu necháváme narůst kníry," vysvětlil střelec sobotního hattricku proti Bílině.

Takže jakmile skončí listopad, což je v sobotu, půjde to dolu?
Půjde to dolu. Nechci vypadat jak Freddie Mercury pořád (smích).

Pavle, pojďme k hokeji. V sobotním mači, kdy Kolín porazil Bílinu 9:4, jste vsítil hattrick. Kdy naposledy se vám toto povedlo?
To už je dlouho. Je to už tak tři roky. V Chotěboři to bylo naposledy před třemi lety.

Jaký je to pocit vsítit v utkání gól, a to ne jeden, ale hned tři?
Byly to dva šťastné góly, jen ten třetí se povedl. Ale je to příjemné.

Popište pro fanoušky, kteří na utkání nebyli, všechny tři gólové situace…
Při prvním gólu jsem po spolupráci s Ježourem (Martin Ježek pozn.red.) nadvakrát dorazil puk do brány. U druhého jsem tečoval Káďovu (Jiří Kadlec pozn.red.) střelu. Při třetím jsem udělal kličku a trefil se přímo do šibenice. Ten byl pěkný.

Kolín v utkání vyhrál vysoko 9:4, ale všechny vaše tři góly padly ještě za stavu, kdy se lámal chleba, takže byly skutečně důležité…
Každý gól je důležitý. Vyhráli jsme sice 9:4, ale nebyl to jednoduchý soupeř. Hráli do těla. Doráželi. Opravdu nepříjemný soupeř.

Vy jste se objevil po boku Martina Ježka a navrátilce po zranění Jirky Kadlece. Myslím, že vám to klapalo…
Klapalo to. Trenér to pak teda hned po první třetině rozhodil, dal nám tam Zumříka (Dominik Zumr pozn.red.), ale na něj jsme také zvyklí, takže to bylo taky fajn. S oběma se hraje dobře.