„Rozhodnutí učinit tenhle krok jsem měl v hlavě už delší dobu a někdy kolem Vánoc jsem oznámil panu Fromovi (předseda klubu), že když udržíme Chance ligu, tak to bude moje poslední sezona,“ prozradil Deníku jednatřicetiletý Krejčík.

Ten plnil v Kolíně v uplynulé sezoně roli kapitána a na ledové ploše byl stále velmi platný i co se týče produktivity. Sám vstřelil třináct gólů a v klubové tabulce střelců byl třetím nejlepším kanonýrem. Další branky už ale nepřidá. K ukončení kariéry ho dovedly zdravotní a osobní důvody.

„Hraní hokeje mi bude chybět určitě. Nejvíc ze všeho asi šatna, spoluhráči a pocity po vyhraných zápasech. Je toho ale více,“ uvedl nymburský rodák. Není divu, že parta spoluhráčů mu bude chybět. V kariéře toho totiž stihl zažít opravdu hodně.

Lukáš Krejčík plnil v Kolíně roli kapitána.
Krejčík ukončil kariéru, v Kolíně bude pokračovat jako manažer

Po letech v mladoboleslavské mládeži si Krejčík na čtyři zápasy vyzkoušel v dresu bruslařů i nejvyšší soutěž. Následně přestoupil k rivalovi do Liberce, ale starty zprvu sbíral hlavně za partnerské Benátky nad Jizerou. Nejvíce toho Krejčík v extralize odehrál v ročníku 2011/2012, kdy za Bílé Tygry nastoupil ke čtyřiceti zápasům základní části a další dva přidal v play off.

Ještě v dalším ročníku si v nejvyšší soutěži zahrál, později už ale nastupoval výhradně v první lize. Nejúspěšnější sezonu zažil v ročníku 2016/2017 v dresu Prostějova, když posbíral skvělých čtyřicet bodů ve 49 zápasech. Extraligu si pak vyzkoušel ještě o dva roky později, kdy z pražské Slavie vypomáhal ve Zlíně. Ve dvanácti zápasech bral tehdy jeden bod za asistenci.

Poslední dva ročníky pak Krejčík strávil v Kolíně, kde se vypracoval v jasného lídra týmu. V poslední sezoně kariéry stihl za kozly odehrát 43 duelů, ve kterých posbíral dvacet kanadských bodů. Kdoví, jak by se Kolínu v předkole play off proti Prostějovu dařilo, kdyby o zkušeného útočníka nepřišel hned v prvním zápase.

Luboš From, prezident SC Kolín
Šafránek? Nezapadá do naší koncepce a roli mentora nepřijal, vysvětluje From

Právě utkání, ve kterém Kolínští podlehli Jestřábům 1:2, bylo pro Krejčíka posledním v kariéře. Odehrál v něm přes osmnáct minut, třikrát vypálil a do statistiky plus/mínus zapsal jeden záporný bod.

Další už nepřidá. V rámci trenérského štábu Kolína bude vypomáhat se suchou přípravou a hlavně bude plnit roli manažera A týmu.

„Očekávání zatím nemám žádná, je to ještě čerstvé. Nějakým způsobem se zapracovávám a uvidíme, jak to bude šlapat. Teď s trenéry pracujeme tvrdě na letní přípravě, abychom se posunuli zase o kousek dál,“ vysvětlil Krejčík.

Nový trenér divizních Horek nad Jizerou Lukáš Mück.
Ještě ukážeme, že Horky v divizi můžou zůstat, hlásí nový trenér Mück