Psala se jedenáctá minuta, když puk z kruhů zaplachtil do kolínské brány jako povětroň. Kolínští hokejisté nezačali poslední přípravné utkání, jak chtěli. Ale hnali se za vyrovnáním. Už to vypadalo, že se nedočkají. Kolikrát minuli prázdnou bránu. V osmnácté minutě se ale dočkali. Puk doslova došťocuhal za brankovou čáru Šafránek – 1:1.

Po přestávce se prosadil tentýž hráč mnohem agresivnějším způsobem, když důrazným rozmachem málem protrhl síť brány. V polovině utkání pak Pýcha vybídl na modré Stehlíka. Ten dvěma kroky zrychlil, dostal se před hráče a gólově vystřelil. Na konci dějství se ještě prosadil Němec z blízkosti branky a Kolín rázem vedl 4:1.

V poslední třetině pak Kozlové vedení v klidu hlídali. A navíc využili i přesilovku. V ní se Martínek při přechodu dostal přes dva beky, ale jeho střelu gólman zlikvidoval. Na Mašínovo doražení do brány už byl ale krátký. Kolín tak v posledním utkání před vypuknutím mistrovské sezony bral výhru.

"Když se kdokoliv podívá na soupisku Dvora Králové, tak vidí, jak kvalitní hráči tam jsou. Určitě si výhry ceníme. Kluky jsem nabádal, že to nesmíme brát jako přípravný zápas, ale abychom už se naladili na mistrovskou notu. Podali jsme zodpovědný výkon. Byla tam sice okénka v obraně, nedali jsme ložené šance, ale to hokej přináší, a i přesto jsme zaslouženě vyhráli,“ řekl po utkání kolínský trenér Petr Martínek.

Branky: 18. Šafránek (Zumr), 28. Šafránek (Zumr), 31. Stehlík (Pýcha), 36. Němec (Kozák), 53. Mašín (Martínek R.) – 11. Dušek (Hoskovec). Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Třetiny: 1:1, 3:0, 1:0.

Kolín: Sejpal – Březina, Pýcha, Hanzl, Jelínek, Havelka, Barták, Pilný – Zumr, Šafránek, Mašín – Procházka, Martínek R., Stehlík – Netušil, Kozák, Němec – Kysela.

Dvůr Králové: Čáp (od 31. Janský) – Čáslava, Jirásek, Karlík, Matějíček, Mocek, Horyna, Petira, Franc – Fořt, Luštinec, Hrazdira, Brokeš, Půhoný, Ježek, Šedivý, Sedláček, Valášek, Havlas, Hoskovec, Dušek.