V neuvěřitelných emocích se dohrávalo utkání mezi Táborem a Kolínem. Utkání, které navštívilo víc jak jeden a půl tisíce lidí. Utkání, kde se hrálo o letošní neporazitelnost, o první místo tabulky. Kozlové v něm od poloviny vedli nad Táborem 3:1 a šli směle pro výhru, ale domácí Kohouti se nevzdávali. Sedm minut před koncem v přesilovce snížili na rozdíl jediné branky a vynutili si drama.

„Bylo to napínavé až do konce. Měli ještě hodně střel, ale Sejpal vše pochytal. Pak se šest vteřin před koncem ještě dohadovali o čase a rozhodčí jim dvě sekundy přidal. Hráli už bez gólmana, ale udrželi jsme to, ubránili," vyprávěl, jaký byl koncem utkání vedoucí Kolína Rudolf Musílek.

Kozlové závěr utkání, ač pod tlakem a proti velké aktivitě domácích, zvládli, z Tábora si odvezli tři body a stále okupují první příčku.

Základ výhře dali Kolínští už v první třetině, do které vstoupili vskutku povedeně. V páté minutě se do brejku dostal Jiří Kadlec starší a střelou jej proměnil.

Domácí pak vyrovnali na začátku druhé třetiny, když využili zaváhání všech kolínských hráčů na modré. Dostal se za ně Polodna a souboj tváří v tvář s gólmanem Sejpalem vyhrál.

Záhy na to ale Kozlové odpověděli. Ve skrumáži před táborskou bránou se dobře zorientoval Jankovský a vrátil Kolínu vedení a další dvě minuty na to ještě Kadlec mladší tečoval Bartákovu střelu od modré a bylo z toho vedení 3:1.

Tábor pak celou třetí třetinu tlačil a pral se o výhru, ale stačil vsítit pouze přesilovkový gól, a tak Kozlové urvali i tento cenný skalp Kohoutů na jejich vlastním ledě.

Branky: 26. Polodna, 53. Matušík (Polodna) – 5. Kadlec st. (Kadlec ml., Ježek), 28. Jankovský (Morkes, Zumr), 30. Kadlec ml. (Barták, Ježek). Rozhodčí: Hornáček – Ondres, Vavruška. Vyloučení: 8:7, navíc Kanov OT (Tábor). Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 1592. Třetiny: 0:1, 1:2, 1:0.
Kolín: Sejpal – Pácal, Hanzl, Skokan, Voženílek, Barták, Březina – Veselý, Semirád, Malý – Zumr, Jankovský, Morkes – Kadlec ml., Kadlec st., Ježek.